Eva Mikulová Správy

Tipy na víkend: Halloweenska noc v predstihu aj ochutnávka čajov

Príjemný októbrový víkend láka na prechádzky ale i v meste sa budú diať zaujímavé podujatia. Napríklad skúste vziať knihu do rúk a čítajte v rámci akcie Číta celá rodina.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Halloweenska noc v predstihu aj ochutnávka čajov
Zdroj: TASR

Halloweenska dobrodružná noc na Terase

Halloweenska noc Terasy vyláka do Zuzkinho parku rozprávkové bytosti. Už tradične si najväčšia košická časť Západ pripravila pre rodiny s deťmi zážitkový večer spojený s atmosférou Ha­lloweenu. Zuzkin park sa rozsvieti do mnohých svetiel, ktoré umocnia zážitok z mágie, kúziel ale i akrobacie. Návštevník si skutočne príde na svoje a „okúsiť“ bude môcť niekoľko stanovíšť.

Kedy: piatok 18. októbra od 17,00 do 20,00 hodiny

Číta celá rodina

V Litparku v areáli Kulturparku sa opäť koná rodinný literárny festival Číta celá rodina. Ponúka množstvo tradičných a netradičných čítaní, zábavných podujatí a zároveň privíta nejednu zaujímavú osobnosť literárnej scény, ako sú tvorcovia súčasnej detskej literatúry a propagátori čítania. Program festivalu zahŕňa nielen autorské besedy, veselé zážitkové čítania, divadelné predstavenia, burzu kníh, ale aj množstvo ďalších zábavno-náučných podujatí a tvorivých dielní.

Kedy: piatok a sobota (18. a 19. október)

Spline festival

Multižánrový festival Spline, ktorého cieľom je prostredníctvom súčasného umenia začať dialóg medzi menšinami a širokou verejnosťou, sa uskutoční v Košiciach už po štvrtýkrát. Bude sa konať na rôznych miestach v meste. Nebudú chýbať koncerty, prechádzky aj prednášky.

Kedy: sobota a nedeľa (19. a 20. október)

Kere 10 rokov

V Kulturparku v budove Alfa sa uskutoční podujatie k príležitosti oslavy 10. výročia KERE značky so sprievodným programom. Táto lokálna značka si získala mnohých Košičanov. V svojej tvorbe pracuje s typickými symbolmi nášho mesta.

Kedy: sobota 19. októbra o 14,00 hodine

Prednáška a ochutnávka čajov

Pod názvom Čajová záhrada v Gruzínsku sa uskutoční prednáška a ochutnávka čajov v čajovni Čavanga na Hlavnej ulici 20. Aké to je, ráno si vypočuť spev vtákov medzi čajovníkmi? Za svitania si natrhať čaj, popoludní si ho spracovať a večer piť? O jedinečnom českom projekte čajovej záhrady v Gruzínsku bude rozprávať jej zakladateľ Petr Sič a popritom ochutnáte niekoľko zaujímavých čajov.

Kedy: nedeľa 20. október o 18,00 hodine

Zdroj: pixabay
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM