Rôzne

Tipy na víkend: Košičanov čaká návrat do polepšovne i chutné vegánske hody

Aj tento víkend je v metropole východu bohatý na množstvo zaujímavých akcií. Okrem rôznych osláv Medzinárodného Dňa detí, nás čakajú i športové a kultúrne akcie.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Košičanov čaká návrat do polepšovne i chutné vegánske hody
5
Galéria
Zdroj: TASR

Jazdecké preteky

V areáli Jazdeckého oddielu TJ Slávia UVLF (Trieda KVP 9) sa koná 3. ročník jazdeckých pretekov o Cenu rektorky UVLF a pohár primátora mesta Košice – zároveň Majstrovstvá Východoslovenskej oblasti v skoku na koni per všetky vekové kategórie jazdcov. Kedy: 2. jún – 3. jún (od 9,00 – 18,00 hod.)

Potulky mestom

Na júnovej potulke sa dozvieme všetko o budovách cisárskej a kráľovskej polepšovne z čias Rakúsko – Uhorska (v súčasnosti tu sídli Košická Veterina). Začiatok potulky je pri vchode do areálu: „veteriny“ a potulka trvá 60 minút. Kedy: 2. jún (10,30 h., 14,00 h., 15,30 h., 17,00 h.), 3. jún (14,00 h., 15,30 h., 17,00 h.)

DOD v Štátnom divadle

Nielen pre deti, ale aj pre ich rodičov, pripravuje Štátne divadlo Košice tradičný Deň otvorených dverí. V tomto roku sa ponesie v znamení hľadania divadelného pokladu.

Deti, ale aj ich rodičov a všetkých záujemcov čaká zaujímavá súťaž, počas ktorej budú s pomocou špeciálnej mapy a pomocníkov hľadať na rôznych miestach v divadle indície – slová, z ktorých vytvoria slogan Dňa otvorených dverí. Súčasťou programu, ktorý bude prebiehať od budú aj tradičné prehliadky historickej divadelnej budovy a jej zákulisia aj s miestami, ktoré divákom nie sú bežne dostupné. Kedy: 2. jún (10,00 – 16,00 hod.)

Vegánske hody
5
Galéria
Zdroj: TASR

Festival INAKE

V OC Aupark pokračuje prvý ročník festivalu INAKE. Prináša nový pohľad na tradičnú ľudovú kultúru v modernom šate na rozhraní moderného a historického centra mesta. Okrem ľudového umenia, nebudú chýbať workshopy, ochutnávky tradičných jedál, remeselníci, zaujímavé divadelné predstavenie a tiež atrakcie pre deti. Kedy: 2. jún (10,00 – 18,00 hod.)

Vegánske hody

Tretí ročník Vegánskych hodov v Košiciach sa bude konať na Kasárenskom námestí v Košiciach. Opäť sa môžete tešiť na to najlepšie z udržateľnej a ohľaduplnej kuchyne bez živočíšnych výrobkov ale aj na kozmetiku netestovanú na zvieratách. Predstavia sa vám najlepšie reštaurácie a obchody s potravinami či kozmetikou, o vašu priazeň sa budú uchádzať kuchárske talenty, zabávať vás budú blogeri a blogerky svojimi kuchárskymi show, ale aj aktivisti/ky vo svojich prednáškach. Kedy: 3. jún (10,00 – 21,00 hod.)

Ilustračné foto

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM