Veronika Hunyadiová Správy

Tipy na víkend: Košice ponúknu nočné kúpanie, koncert aj filmový a hudobný festival

Od piatku do nedele sa v Košiciach rozhodne nudiť nebudete. Pozrite si prehľad podujatí v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Košice ponúknu nočné kúpanie, koncert aj filmový a hudobný festival
Zdroj: www.pixabay.com / CC0 1.0

Najbližšie dni (16. – 18. 7.) budú v Košiciach bohaté na podujatia. Pozrite si podrobný prehľad toho najzaujímavejšie, čo sa v meste chystá.

Anička festival

Obľúbený košický areál Ryba Anička privíta v piatok v spoločnom koncerte kapely Polemic a Medial Banana, spolu s prešovskou kapelou Heľenine Oči a predkapelou The paper dragon. Program festivalu nájdete na Facebooku. Vstupné na mieste je 25 eur.

piatok, 16.00 hod., Ryba Anička, Vstupenky TU alebo na mieste.

Filmový festival

Kino Úsmev v spolupráci s lokálnymi partnermi od 15. do 18. júla organizuje Inkluzívny filmový festival. Hlavným cieľom je oslava kina, filmu, priateľstva, lásky, rozmanitosti a tolerancie. Počas festivalu vás čaká trinásť filmových titulov, tri koncerty, divadelné predstavenie, dve diskusie, dve zážitkové hry a špeciálne sprístupnené premietania pre nevidiacich, nepočujúcich, ľudí s autizmom, seniorov, rodičov s deťmi.

Festival prebieha na rôzynch miestach. Kompletný program nájdete na Facebooku.

Beach Plaza Terasa

Na „pláži“ pred OC Galéria sa bude v piatok podvečer konať trojhodinový zumba maratón v piesku, v sobotu zas jumping festival – skákanie na trampolínach. Príďte si zacvičiť, vybiť si energiu a urobiť zároveň niečo pre svoju kondičku.

piatok, 18.00 – 21.00 hod., pred OC Galéria, Toryská 5

sobota, 16.00 – 19.00 hod., pred OC Galéria, Toryská 5

Cesta do praveku

Historický vlak detskej železnice vás v sobotu zavedie do archeoskanzenu v Nižnej Myšli. Na ďalšom vlakovom výlete na vás čaká bohatý program na tému praveká kuchyňa. Alternatívou je výlet na Slanský hrad. Viac o výlete sa dozviete aj v našom článku.

sobota, odchod vlaku 8.30 hod. košická železničný stanica, lístky kúpite vopred online

Detská show

Sobota v košickom Amfiteátri bude patriť deťom. Do Košíc dorazí Kukino show plná zábavy, hudby a tanca. Lístok stojí 14 eur. Viac informácií na Facebooku.

sobota, 16.30 – 18.15 hod., Amfiteáter, Festivalové námestie, lístky v predaji TU.

Koncert Adama Ďuricu

Leto v Kulturparku pokračuje v sobotu ďalším koncertom. Tentoraz sa predstaví Adam Ďurica. S kapelou prinesie najväčšie hity v novom koncertnom prevedení a zaznejú aj najnovšie skladby. Vstupné je 19 eur.

sobota, 19.00 hod., Kasárne Kulturpark, Kukučínova 2, vstupenky TU

Nočné kúpanie

Na kúpalisku Červená hviezda si v sobotu bude môcť zaplávať aj večer. Koná sa totiž párty s nočným kúpaním. Čaká vás nasvietený bazén strážený plavčíkmi, DJ s výbornou tanečnou muzikou, nočný bar s miešanými drinkami. Vstupné je 4 eurá.

sobota, 20.00 – 01.00 hod., kúpalisko Červená hviezda, Staničné námestie 5

Swap oblečenia

V nedeľu sa v Kulturparku koná letný SWAP, teda výmena oblečenia. Ide o populárna ekologická obnova šatníka o nové kúsky. Oblečenie, ktoré si domov neodnesú účastníci pomôže ľuďom v núdzi.

nedeľa, 16.00 – 20.00 hod., Kasárne Kulturpark, Kukučínova 2

Pozrite si aj ďalšie tipy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM