Veronika Hunyadiová Rôzne

Tipy na víkend: Košické Winter Classic, korčuľovanie aj filmy v kine

V Košiciach si cez víkend užijeme športové aj kultúrne podujatia. Žiaľ, iba v režime OP.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Košické Winter Classic, korčuľovanie aj filmy v kine
Zdroj: TASR/František Iván , Facebook.com/Kino Úsmev

Po uvoľnení opatrení sa opäť otvorili kinosály, divadlá, košická zoo a pridá sa aj botanická záhrada. Žiaľ, iba pre očkovaných a tých, ktorí prekonali Covid-19.

Do režimu OP spadajú aj deti do 12 rokov a dvoch mesiacov veku a osoby s kontraindikáciou očkovania, ktoré sa vedia preukázať certifikátom o výnimke z očkovania a zároveň negatívnym testom (Ag, RT-PCR, LAMP).

Zoo aj botanická záhrada

Košická zoo v Kavečanoch je otvorená v režime OP, pričom kapacita exteriéru je obmedzená na 50 návštevníkov na dve hodiny. Exotárium a minivivárium sú zatvorené.

V sobotu sa opäť otvoria aj brány Botanickej záhrad Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ), taktiež v režime OP. Otváracie hodiny sú denne od 9.00 do 15.00 hod. Keďže na nádvorí prebiehajú stavebné práce v rámci rekonštrukcie, do expozičných skleníkov a vestibulu sa návštevníci dostanú cez obchádzkovú trasu vyznačenú vnútri areálu.

Korčuľovanie na klzisku aj v hale

Pre milovník korčuľovanie bude cez víkend k dispozícii ľadová plocha v športovo-zábavnom areáli na Alejovej. V režime OP sa môžete prísť korčuľovať v sobotu aj nedeľu v časoch 10.00 – 11.00 hod., 11.30 –12.30 hod., 13.15 – 14.15 hod., 14.45 – 15.45 hod. a 16.15 – 17.15 hod. Kapacita plochy je obmedzená na 53 osôb. Vstupné je 1,50 eur na hodinu a funguje aj požičovňa korčúľ.

Verejné korčuľovanie sa cez víkend uskutoční aj v Aréne Sršňov. V sobotu aj nedeľu o 11.00 – 12.00 hod. a 14.45 – 16.00 hod. Vonkajšie klzisko v Mestskom parku bude pre verejnosť otvorené iba v sobotu od 9.00 do 20.00 hod. Vstup v režime OP a kapacita plochy je obmedzená na 53 korčuliarov.

V prípade dostatočných mínusových teplôt si môže ktokoľvek bez obmedzení užiť korčuľovanie na zamrznutom Mlynskom náhone alebo košickom Jazere. Ak si ale nie ste istý hrúbkou a pevnosťou ľadu, nevstupujte naň!

Hokejový turnaj amatérov

V nedeľu sa na ploche v Mestskom parku uskutoční turnaj Cassovia Winter Classic o pohár primátora, o ktorý zabojujú kluby košickej amatérskej hokejovej ligy. Zápasy sú naplánované každú hodinu od 9.00 do 17.00 hod., kedy je na programe finále. Počet divákov, v režime OP, bude obmedzený na 100 osôb. Rozpis zápasov nájdete TU.

Filmy na veľkom plátne

Zaočkovaní a po prekonaní covidu sa dostanú aj do kina. Premietať bude cez víkend kino Úsmev aj multikiná v obchodných centrách Optima a Galéria.

Podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) môžu byť nízko rizikové podujatia ako sú kiná bez konzumácie jedál a nápojov, otvorené na 50 % kapacity alebo maximálne pre 100 osôb. V prípade stredne rizikových podujatí, ktorým je kino s konzumáciou je limit počtu divákov stanovený na 25 % kapacity alebo maximálne 100 osôb.

Lyžovačka na Jahodnej

Lyžiarske stredisko Jahodná pri Košiciach hlási veľmi dobré podmienky s 30–40 centimetrami snehu. Prevádzka troch vlekov je v režime OP. Stredisko je počas víkendu otvorené od 8.00 do 16.00 hod. a vyskúšať si môžete aj večerné lyžovanie od 17.00 do 21.00 hod. Cenník nájdete TU. Vyraziť môžete aj s deťmi na sánkovačku, podmienky ale už nie sú ideálne.

Ako to na Jahodnej vyzeralo minulý víkend si pozrite v priloženej galérii.

Lyžovanie na Jahodnej
21
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM