Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Nezabudnite odvoliť a potom sa už môžete venovať rôznym aktivitám

Jar už klope na dvere a i keď mnohí z vás pôjdu do prírody i v meste sa dejú zaujímavé podujatia. Čo tak podporiť talentovaných seniorov alebo navštíviť botanickú záhradu?

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Nezabudnite odvoliť a potom sa už môžete venovať rôznym aktivitám
Zdroj: TASR

Seniorská hviezda 2019

Členovia klubov seniorov,  denných centier a občianskych združení seniorov mesta Košice opäť predvedú svoje spevácke, tanečné a herecké umenie na treťom ročníku nesúťažnej prehliadky speváckych skupín, tanečných súborov a recitátorov Seniorská hviezda. Organizuje ju Rada seniorov mesta Košice v spolupráci s K13 – Košické kultúrne centrá. Vystúpia na nej aj divadelné a dramatické skupiny. Podujatie sa uskutoční v Kulturparku.

Kedy: piatok 15. marca o 14,00 hodine

Orchidey – skvosty v ríši rastlín

Atraktívna výstava exotických kvetov orchidey končí už tento víkend. Ak ste ju ešte nevideli, neváhajte a navštívte Botanickú záhradu.

Trvanie výstavy: Do 17. marca (09:00 – 16:00)

Nauč sa hrať hru Go

Čajovňa Čavango na Hlavnej 20, pozýva na tretí Go workshop. Je určený pre všetkých, ktorí sa chcú naučiť hru Go. Go je tradičná čínska strategická dosková hra zdokonalená Japonsku. Hoci pravidlá Go sú veľmi jednoduché, stratégia hry je komplexná. Na workshope sa budeme venovať pravidlám hry, predvedieme ukážkovú hru a napokon sa budeme venovať každému, kto si bude chcieť zahrať.

Kedy: sobota 16. marca o 16,00 hodine

Ekologická drogéria

Vo Vawa centre na Hronskej 9, sa bude konať prednáška pre verejnosť. Vedie ju Silvia Pavlíková. Aký je rozdiel medzi bežne predajnou drogériou, ekologickou drogériou zo supermarketov, eko drogériou z iných zdrojov? Zhodnotíme eko drogériu z pohľadu typu a pôvodu použitých surovín, typu obalov, spôsobu distribúcie od výrobcu až po váš byt, aj z pohľadu etiky a filozofie firmy. Prednáška sa usktutoční v rámci kurzu Cesta mesta – cesta z miesta.

Kedy: nedeľa 17. marca od 14,00 do 16,00 hodiny

Francúzske filmové hviezdy

Mladá slovenská výtvarníčka Martina Kvašnovská predstavuje po prvýkrát na východe Slovenska samostatnou výstavou pod názvom „Francúzske filmové hviezdy“ vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach. Autorka sériou 12 portrétov čierno-bielych olejomalieb vzdala hold francúzskym filmovým ikonám v čase ich najväčšej slávy. Martina Kvašňovská preniesla na maliarske plátno a bravúrne vystihla fyziognomické znaky, charakteristický výraz i duševné rozpoloženie a vnútorný svet, Brigitte Bradot, Louisa de Funès, Jean Paul Belmonda … Výstava je usporiadaná v spolupráci s Francúzskou alianciou Košice a Francúzskym inštitútom Bratislava.

Trvanie výstavy: do 26. mája 2019

Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM