Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Nezabudnite si vypočuť básne a zacvičte si v parku

Leto v parku pokračuje aj tento víkend. V Kulturparku vás čaká opäť množstvo akcií ale veselo bude i v ďalšom - Mestskom parku. Zacvičíte si v tieni stromov.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Nezabudnite si vypočuť básne a zacvičte si v parku
Zdroj: Active24.sk

Leto v parku

V priestoroch Kulturparku sa koná multižánrový festival Leto v parku a tento víkend vás čaká koncert skupiny Heľenine oči a tiež divadlo Babadlo s hrou Šípková Ruženka.

Kedy: Heľenine oči – v piatok 3.augusta o 18,30 hodine
Divadlo Babadlo – v nedeľu o 15,00 hodine

Mesiac autorského čítania

Šnúra čítačiek v rámci Mesiaca autorského čítania končí. Zapojili sa doňho mestá Brno, poľská Vroclav, Ostrava, Košice a ukrajinský Ľvov. Košice, je štvrté mesto v poradí a festival u nás vyvrcholí po tridsaťjeden večeroch, v piatok, 3. augusta v Litparku. Posledný deň budú čítať Petra Nagyová–Džerengová a Turek Sedat Demir.

Kedy: piatok 3. augusta o 18,00 – Petra Nagyová-Džerengová Piatok 3. augusta o 19,00 – Sedat Demir

Múzy v parku

V Hudobnom altánku v Mestskom parku vás čaká atraktívne podujatie Ariadnina niť & Capoeira Oxumare. Ide o originálne spojenie bojového umenia Capoeira a Ariadninej nite, uvidíte úžasné akrobatické výkony.

Kedy: nedeľa 5. augusta o 17,00 hodine

Športové nedele v parku

Aj v roku 2018 pokračuje letný projekt Športové nedele v parku, kde nájdete rôzne druhy športu a zábavy. Ako jumping, crossfit, jogu, tabatu, pole dance a les mills. Vyskúšajte svoju obratnosť v týchto netradičných športoch.

Kedy: nedeľa 5. augusta od 10,00 do 12,00 hodiny

Začal Poeziomat

Automat na básne, poeziomat ponúka možnosť preskúmať bohatosť a rozmanitosť hovoreného slova na vzorke dvadsiatich básní od českých a slovenských básnikov.Svoje miesto si našiel v areáli košického Kulturparku, na Kukučínovej ulici, pred pobočkou LitPark. Pravdepodobne ide o celosvetovú raritu.

Kedy: denne až do 31. augusta

Zdroj: Knižnica pre mládež Košice
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM