Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Opäť môžete športovať alebo navštíviť výstavu

Posledný prázdninový víkend, sú v meste okrem blahorečenia Anny Kolesárovej a pochodu LBGT aj iné zaujímavé akcie. Alebo vyrazte mimo Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Opäť môžete športovať alebo navštíviť výstavu
Zdroj: Region turizmus

Športový piatok na Hlavnej

Posledné prázdninové športové popoludnie bude venované šachu. Na obriu šachovnicu pri Urbanovej veži sa postaví 32 dobrovoľníkov a profesionálnych šermiarov, aby zviedli súboj, počas ktorého sa stanú doslova figúrkami v rukách jedných z najlepších slovenských šachistov.

Kedy: piatok 31. augusta o 16,00 hodine

Barefoot 2 – vyrob si vlastné sandále

V čajovni Čavango na Hlavnej 20 sa uskutoční už 2 letný workshop na ktorom sa naučíte robiť vlastné sandále. Chôdza na boso je pre človeka najprirodzenejšia. Zabezpečuje správne držanie tela a rovnováhu. Klasická obuv síce chráni naše chodidlá pred zraneniami, no zároveň uväznila naše chodidlá. Stratili sme tak kontakt s terénom, po ktorom sa pohybujeme a chôdza sa stáva neprirodzenou. Na workshope si z dodaného materiálu vystrihneš svoje vlastné huaraches a naučíš základne úväzy Každý pár bude jedinečný, keďže kopíruje tvar tvojej nohy.

Kedy: piatok 31. augusta o 17,00 hodine

Becher Garden party

V Katovej bašte sa uskutoční typická letná párty na ktorej si pochutnáte na výbornom jedle, zatancujete si a naučíte sa i miešať skvelé nápoje.

Kedy: sobota 1. augusta o 17,00 hodine

Z príbehu do príbehu- dizajnérky/i di­vadelného kostýmu

Vo Východoslovenskom múzeu na námestí maratónu Mieru navštívte zaujímavú výstavu divadelných kostýmov. Netradičná výstava divadelných kostýmov a tvorby kostýmových výtvarníkov dokumentuje takmer celé dejiny kostýmového výtvarníctva na Slovensku a na slovenských javiskách.

Kedy: až do 23. septembra 2018 (sobota: 9,00 –17,00, nedeľa: 14,00 – 18,00)

Pieskové kráľovstvo na Šírave

Na brehu Zemplínskej šíravy, v stredisku Kaluža, vyrástli aj toto leto sochy z piesku. Aj toto leto môžu návštevníci Zemplínskej šíravy obdivovať pieskové sochy. Pieskovému kráľovstvu na Šírave dominuje, ako inak, téma vody. Na pieskovej pláži vyrástlo Pieskové kráľovstvo s rozprávkovými postavami. Tou ústrednou je sympatická šíravská príšera Matilda, ktorá si na pomyselnú oslavu narodenín prizvala skutočné celebrity morského sveta.

Kedy: denne

Zdroj: Východoslovenská galéria
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM