Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Poďme si púšťať šarkany alebo si adoptujme psíka

Jesenné víkendy, ak počasie vyjde patria k najkrajším v roku. Sú ideálne na turistiku ale i na rôzne mestské aktivity. My vám prinášame niektoré z nich.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Poďme si púšťať šarkany alebo si adoptujme psíka
Zdroj: Mesto Košice

Sound City Days

Program tohoročného festivalu Sound City Days, ktorý sa uskutoční v Kulturparku v dňoch 20. – 22. septembra 2018, je zameraný na konfrontáciu toho, čo vzniklo v oblasti zvukového umenia a umenia vôbec. Návštevníci si to budú môcť vychutnať počas troch večerov od 19:00 hod. Festival je prehliadkou umenia umelcov zo šiestich krajín.

Kedy: piatok 21. septembra od 19,00 hodiny

Európsky Deň mobility

V rámci festivalu Ulica nemá šancu sa pred OC Galéria uskutoční zábavný program venovaný týždňu mobility. Čaká vás Bike-sharing, najmodernejšie elektro automobily, spievajúci autobus, detské atrakcie, tvorivé dielne, kone, kolobežky, segway, štvorkolky, prezentácia najmodernejších ekologických spôsobov dopravy, pódiové súťaže a večerný hudobný program.

Kedy: piatok 21. septembra od 10,00 do 18,00 hodiny

Košická šarkaniáda 2018

Aj tento ročník je pre Vás pripravený bohatý program. Rodiny s deťmi uvidia Divadlo v kufri, šarkaniu show, nádhernú tematickú výzdobu. Deti sa môžu zabaviť v tvorivých dielňach a zúčastniť sa atraktívnych súťaží. Pre prvých 100 registrovaných sú šarkany zadarmo! Šarkaniáda sa uskutoční na lúke za kláštorom na sídlisku KVP v Košiciach. Ak bude zlé počasie tak náhradný termín je naplánovaný na nasledujúcu sobotu.

Kedy. sobota 22. septembra od 13,00 do 17,00

Nájdite sa

Opäť sa stretneme, aby sme pomohli a urobili super deň našim kamarátom z útulkov. Na ďalšom stretnutí Nájdite sa, ktoré sa uskutoční v nedeľu, 23. septembra na bielom námestí pred Kulturparkom, príde predstaviť svojich štvornohých zverencov bez domova osem zariadení z východu Slovenska. Na podujatí Nájdite sa bude odovzdaná cena pre záchrancov zvierat z radov bežných ľudí Animal Hero Slovakia/Srdce pre zvieratá, ktorú dostane statočný oznamovateľ týrania fenky Elizabeth.

Kedy: nedeľa 23. septembra od 10,00 hodiny

Workshop – Dancefabrik pre deti

Príďte na pohybový workshop, ktorého základom budú pohybové úlohy a hry zamerané na prirodzený prejav, rozvoj predstavivosti, vnímanie vlastného tela a priestoru. Odporúčaný vek detí: 4 až 10 rokov. Starí rodičia sú tiež vítaní. Predošlé tanečné skúsenosti nie sú potrebné. Koná sa v sále BlackBox v Tabačke.

Kedy: nedeľa 23. september o 16,00 hodine

Zdroj: Tabačka
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM