Eva Mikulová Správy

Tipy na víkend: Poďme si užiť strašidlá alebo pozrieť dobrý film

Posledný októbrový víkend bude dlhý. Čaká nás zmena času a tak si užime voľné dni naplno. Aj Dopravný podnik otvára svoje brány pre verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Poďme si užiť strašidlá alebo pozrieť dobrý film
4
Galéria

Deň otvorených dverí DPMK

DPMK aj tento rok pripravuje DOD, konať sa bude už tradične v areáli na Bardejovskej. Dopravný podnik v rámci podujatia vystaví historické vozidlá, ponúkne prehliadku dispečingu, ako aj iných zaujímavých pracovísk. Taktiež nebudú chýbať ani ukážky práce mestských policajtov, kynológov a hasičov. Návštevníci DOD si tiež budú môcť vyskúšať prácu vodiča električky.

Pripravený je tiež bohatý sprievodný program. Vystúpi duo Katka a Rafo, ale aj Daša Kostovčik či tanečná skupina D.S. studio Košice. Najmenších zabaví Ujo Ľubo, nachystané sú tiež rôzne atrakcie či tombola. Elek­tričky, ktoré cestujúci bežne využívajú na cestovanie, sa tak na pár hodín premenia na tvorivé dielne, kinosálu či múzeum.

Kedy: sobota 26. október od 11,00 do 16,00 hodiny

Veľtrh zahraničných univerzít

V Dome Techniky – hotel Centrum sa uskutoční veľtrh zahraničných univerzít. Očakávaš od štúdia na vysokej škole niečo viac, ako tvoji spolužiaci u nás doma? Tak neváhaj a príď. V stánku Scandinavian study nájdeš individuálne poradenstvo ohľadom prihlášok a podmienok prijatia.

Kedy: sobota 26. októbra od 9,00 do 13,00 hodiny

Víkend klubových filmov v Úsmeve

V rámci Programovacieho seminára ASFK – Asociácia Slovenských Filmových Klubov, ktorý sa prvýkrát uskutoční v Košiciach a na ktorom sa zúčastnia zástupcovia filmových klubov z celého Slovenska, sme si pre vás pripravili víkend plný kvalitných klubových filmov.

Niektoré z nich uvidíte v exkluzívnej predpremiére, iné v obnovených premiérach a nezabudli sme ani na osvedčené tituly ASFK z minulých rokov. Všetky filmové projekcie sú prístupné aj verejnosti.

Kedy: piatok až sobota (25. až 27. október)

Festival Svetlonosov

V Južnom parku pri Kaplnke sv. Michala nás čaká jesenný festival. Nebudú chýbať tvorivé dielne, výstava tekvíc, sprievod svetlonosov, strašidelná potulka Katovou baštou a omnoho ďalších prekvapení.

Kedy: nedeľa 27. október od 15,00 hodiny

Čas duchov a strašidiel

V Centre voľného času na Popradskej ulici bude hallowenské veselie pre deti. Užijú si zábavu pri vyrezávaní tekvíc, maľovaní na tvár. Vyrobia si lampáše, strašidielka, upečú bosorkine prsty a ďalšie strašidelné prekvapenia.

Kedy: sobota 26. október od 14,00 do 18,00 hodiny

Zdroj: DPMK
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM