Veronika Hunyadiová Rôzne

Tipy na víkend: Pomoc Ukrajine, vlakový výlet aj hokejové štvrťfinále

V metropole východu sa pomaly rozbiehajú rôzne podujatia. Na čo sa Košičania môžu tešiť tento víkend?

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Pomoc Ukrajine, vlakový výlet aj hokejové štvrťfinále
Zdroj: TASR/Roman Hanc , TASR/Martin Palkovič , Detská železnica Košice

Vystúpenie venované Ukrajine

Jediný národnostný profesionálny súbor na Slovensku – Poddukelský umelecký ľudový súbor z Prešova, známy ako PUĽS. Na stretnutie s nezameniteľnou krásou ľudového tanca a spevu Rusínov a Ukrajincov, ale aj ďalších národností pozýva v sobotu do košickej Kunsthalle/Haly umenia. Vstupenky zakúpite TU.

sobota 26. marca, 17.00 hod, Kunstahalle, Rumanova 1

Vlakový výlet

Košická detská železnica aj túto sezónu pokračuje s organizovaním vlakových výletov. Prvý sa uskutoční túto sobotu 26. marca a ponúkne turistiku, kúsok histórie aj koncert. Vlakový expres sa vydá do Markušoviec. Na programe je na Skalný hríb v Matejovaich nad Hornádom, občerstvenie pri kaštieli v Markušovciach, prehliadka kaštieľa, depozitu strelných zbraní, koncert v letohrádku Dardanely a prehliadka Markušovského hradu. Viac informácií a možnosť zakúpenia lístkov TU.

sobota 26. marca, odchod zo železničnej stanice v Košiciach o 8.00 hod.

Verejné korčuľovanie

Na zimnom štadióne Crow Aréna sa v sobotu koná verejné korčuľovanie s charitatívnym rozmerom. Celé vstupné bude poukázané na transparentný účet a použité na nákup humanitárnej pomoci, potravín a základných potrieb pre ukrajinských utečencov. Vstupné pre dospelých je tri eurá, pre deti do 12 rokov dve eurá. Držitelia ukrajinských pasov budú mať v tento deň vstup zadarmo.

sobota 26. marca, 16.00 – 18.00 hod., Crow Aréna, Kavečianska cesta

Hokejové štvrťfinále

V nedeľu 27. marca sa v košickej Steel Aréne odohrá tretí zápas štvrťfinálovej série hokejovej Tipos extraligy medzi HC Košice a HK Dukla Ingema Michalovce. Košický klub si pre svojich fanúšikov na domáce zápasy pripravil bohatý sprievodný program. Viac sa dozviete v tomto článku.

nedeľa 27. marca, 18.00 hod., Steel Aréna

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM