Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Vypočujte si Dobšinského rozprávky v podaní hercov

A máme tu posledný víkend v roku. Ešte pred bujarými silvestrovskými oslavami zažite niekoľko sofistikovaných podujatí, ktoré sa konajú v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Vypočujte si Dobšinského rozprávky v podaní hercov
Zdroj: ZOO Košice

Prázdninový klub pre deti

Ak chcete, aby vaše deti strávili príjemné prázdninové dni v spoločnosti svojich rovesníkov, prihláste ich do našich táborov v Centre voľného času na Orgovánovej 5.

Kedy: piatok 28. decembra od 7,00 do 17,00 hodiny

Vianočná ZOO

Až do 6. januára je košická zoo slávnostne vyzdobená vo vianočnom šate. Navštívte sviatočne vyzdobený areál a nadýchajte sa neopakovateľnej atmosféry Vianoc. Žiariť budú aj zimné expozície exotických zvierat

Zoo je počas tohto obdobia otvorená od 9,00 do 18:00.

Herci čítajú Dobšinského 

Divadlo Actor pod Vežou a Štátne divadlo Košice v spolupráci s OZ Chi3 a spoločnosťou Mu­zikál Slovensko, s.r.o. pripravili nielen pre deti, ale aj pre rodičov vianočné prekvapenie v podobe netra­dičného čítania rozprávok Pavla Dobšinského, od ktorého narodenia uplynulo v tomto roku 190 rokov. Do interaktívneho „čítania“ rozprávok sa budú môcť zapojiť rodičia aj deti a oživí ich aj tieňové divadlo a autorské detské pesničky. Čítať sa bude na Malej scéne.

Kedy: piatok 28. decembra a nedeľa 30. decembra od 16,00 hodiny

Tlakers promo premiere

V kine Úsmev bude premiéra prvého spoločného skateboardového videa značky Tlakers. Príďte podporiť nafalšovaný street skateboarding priamo z Košic. Video filmovali počas 3 roky v mestách ako Barcelona, Budapešť, Rotterdam či Košice. Tlak sa bude stupňovať na afterpárty kde to rozbalí JiggyDab & Drunkmachin Nebude chýbať ani tombola!

Kedy: piatok 28. decembra od 19,00 hodiny

Až naprší a uschne

V Kulturparku je poučná a vtipná výstava, ktorá hravou formou predstavuje jedinečnosť zemskej atmosféry, vykresľuje ju nielen ako predmet vedeckého bádania, ale aj ako vizuálnu inšpiráciu pre mnohých významných výtvarných umelcov od starého Egypta až po dnešok, výstava v spolupráci s Bibiana - Medzinárodným domom umenia pre deti.

Výstava predstavuje jedinečnosť zemskej atmosféry hravou formou. Deti sa dozvedia viac o slnečnej sústave, zložení zemskej atmosféry, o cyklónoch a tornádach, kolobehu vody či predpovedi počasia. Vyskúšajú si, ako znie ľudský hlas v atmosfére hélia pomocou hlasového modulátora, ale aj nádherné ticho vo vesmíre, spôsobia malú potopu sveta alebo pomocou dynama zase vyrobia magnetické pole. Jednoducho – čaká na nich množstvo netradičných činností a hier. Tematika atmosféry Zeme je priblížená na príkladoch jej stvárnenia vo výtvarnom umení, hudbe a v kinematografii. Vďaka nápaditému vizuálnemu spracovaniu sa výstava stane mimoriadnym zážitkom nielen pre deti. 

Trvanie výstavy: 4. 10­. 2018 – 3. 2. 2019 /denne okrem pondelka od 10:00 do 18:00/

Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM