Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Zatancujte si so Snehovou kráľovnou alebo sa naučte tkať

Najchladnejší mesiac v roku sa pomaly končí, ale januárové víkendy môžete tráviť aj v teple na rôznych zábavných a poučných podujatiach. Inšpirujte sa.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Zatancujte si so Snehovou kráľovnou alebo sa naučte tkať
Zdroj: OZ Sosna

Človek a jeho tieň

V priestoroch Novej Akropolis na Mlynskej 2 sa bude konať prednáška a divadelna scénka, kde sa pozrieme na témy:

  • Ľudský tieň a jeho poňatie v psychológii a filozofii rozličných kultúr
  • Symbolika tieňa v mýtoch a legendách
  • Svetlá a temná stránka ľudskej osobnosti
  • Tieň ako archetypálna postava
  • Práca s tieňom podľa C. G. Junga
  • Divadelná scénka „Tieň" na motívy rozprávky H. Ch. Andersena

Kedy: piatok 25. januára od 18,00 do 20,00 hodiny

Šamanský víkend so Sue Moondragon

Medicinmanka a Starešinka  Sue Moondragon príde opäť ku nám na Slovensko a povedie šamanskú víkendovku. Bude sa konať v Ekocentrum Sosna v Družstevnej pri Hornáde Cez víkendovku sa budeme spoločne učiť o našom energetickom tele, magických danostiach a sile. Pomôžu nám najmä hovorené učenia Medicínskeho kruhu, svet vo svojim novom začiatku a praktické úlohy. Bude to seminár objavovania našich vnútorných darov, objavovania, s akými magickými schopnosťami sme sa narodili. Sue pracuje so súčasným mixom prastarých indiánskych, toltéckych i keltských medicínskych tradícií a zahŕňa mnoho moderných vplyvov, relevantných pre dnešok. Cena je 90 eur

Kedy: piatok až nedeľa (25. až 27. január)

4. včelársky ples Košice 2019

Srdečne pozývame všetkých včelárov a nevčelárov na 4. Včelársky ples, ktorý sa uskutoční na Popradskej ulici 78 v priestoroch Gastromila. O zábavu sa postará hudobná skupina Guba.

Kedy: sobota 26. január od 18,00 hodiny

Snehová kráľovná

V Kulturparku nebude deťom chýbať ich obľúbená rozprávka Snehová kráľovná. Tanečné predstavenie pre najmenších pripravila Súkromná základná umelecká škola VIVA Zá­dielska Košice. Predstavia sa v ňom žiaci SZUŠ VIVA a študenti súkromného konzervatória. Upravený príbeh na motívy rozprávky Hansa Christiana Andersena v réžii Kataríny Sninskej je vytvorený z klasických, moderných a ľudových tancov. Rozprávka o sile lásky a priateľstva dokáže roztopiť aj zamrznuté srdce a prebrať ho znova k životu. Odvážna Gerda sa musí vydať na dlhú cestu po zamrznutej krajine, aby našla a oslobodila svojho kamaráta Kaya, ktorého odviedla Snehová kráľovná do svojej ríše snehu a ľadu. Gerda cestou zažije veľa dobrodružstiev a napriek dlhej púti sa nevzdáva nádeje, že svojho kamaráta opäť uvidí.

Kedy: sobota 26. januára o 15,00 hodine

Remeslo v mesce – tkanie na hrebeni

Kto má chuť skúsiť si tkanie pomocou jednoduchého nástroja – hrebeňa má možnosť si toto remeslo otestovať a okukať vo Výmenníku Jegorovovo námestie. Materiál a zopár hrebeňov bude k dispozícii, ak máte vlastné samozrejme si prineste.

Kedy: sobota 26. januára od 13,00 do 20,00 hodiny

ČLOVEK A JEHO TIEŇ Košice, Nová Akropolis 25.01.2019 , Pi­atok, 18:00 – 20:00 ČLOVEK A JEHO TIEŇ – prednáška s divadlom Piatok 25. januára 2019 od 18:00 h do 20:00 h, Košice Večer s prednáškou a divadelnou scénkou, kde sa pozrieme na témy:
• Ľudský tieň a jeho poňatie v psychológii a filozofii rozličných kultúr
• Symbolika tieňa v mýtoch a legendách
• Svetlá a temná stránka ľudskej osobnosti
• Tieň ako archetypálna postava
• Práca s tieňom podľa C. G. Junga
• Divadelná scénka „Tieň" na motívy rozprávky H. Ch. Andersena Vstupné: 5 €, študenti a seniori 3 €. Miesto konania: Nová Akropolis, Mlynská 2, Košice

Zdroj: K13
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM