Eva Mikulová Správy

Tipy na víkend: Zohriať sa môžete pri stavaní pieskových hradov, schladiť v Ľadovom exprese

Ďalší júlový víkend je pred nami a bude opäť horúci. Okrem kúpalísk môžeme voľné dni stráviť aj na túrach alebo v múzeu. Stačí si len vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Zohriať sa môžete pri stavaní pieskových hradov, schladiť v Ľadovom exprese
10
Galéria
Zdroj: MČ Košice Západ

Rodinné popoludnia v múzeu

V Múzeu Vojtecha Löfflera sa počas prázdnin konajú tvorivé výtvarné aktivity pre celú rodinu, babky s vnúčatkami, ockov s detičkami a podobne. Sú otvorené denne od utorka do piatku. Tvorivé dielničky pod vedením výtvarnej pedagogičky majú snahu podnietiť spoluprácu dieťaťa s rodičom alebo starým rodičom. Na programe budú rôzne výtvarné techniky.

Kedy: piatok 5. júl od 15,00 do 17,00 hodiny

Potulky mestom Košice – Nižná Myšľa

Tentokrát to bude archeologická potulka. V Nižnej Myšli sa už niekoľko rokov robí archeologický výskum a nálezy sú skutočne unikátne. Dozvieme sa ako žilo blízko Košíc, kým Košice neexistovali. Uvidíme autentické miesta 1. osady a 2. osady, ako aj model osady v skutočnej veľkosti aj s vizualizáciou. Budete mať možnosť odviezť sa historickým autobusom z Košíc do Myšle za 1 euro.

Začiatok pri kostole v Nižnej Myšli.

Kedy: piatok až nedeľa (5. až 7. júl)

Ľadový expres

Ľadový expres je jediné priame spojenie Košice – Dobšinská ľadová jaskyňa. Mimoriadny turistický vlak Ľadový expres premáva kaž­dú sobotu v júli a auguste zo železničnej stanice v Košiciach do stanice Červená Skala a späť. Nástup, resp. výstup je možný po celej trase v zastávkach/sta­niciach: Košice – Kysak – Margecany – Gelnica – Nálepkovo – Mlynky – Dedinky – Stratená – Dobšinská ľadová jaskyňa – Telgárt, penzión – Červená Skala a opačne.

Kedy: sobota 6. júl

Stavanie pieskových hradov

Súťaž detí a rodičov v stavaní pieskových hradov má na najväčšom košickom sídlisku Západ svoju tradíciu. Pred OC Galéria naviezli tony piesku a vy si v ňom aj s deťmi môžete postaviť hrady podľa vlastnej fantázie. Pripravené budú aj detské atrakcie pre Vaše ratolesti.

Sobota: 6. júl od 16,00 do 18,00 hodiny

Čermeľský kvet 2019

Na Jahodnej sa koná už tradičný motozraz pre všetkých nadšencov dvojkolesových tátošov. Účastníkov čaká množstvo zábavy a atraktívny program.

Kedy: nedeľa 7. júl

Ilustračné foto: MČ Košice – Západ

Ľadový expres
10
Galéria
Foto: Eva Mikulová
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM