Lukáš Zavacký Samospráva

Tisíc nahnevaných vodičov v košickom parlamente? Reakcia radnice hovorí za všetko...

Mnohí obyvatelia Košíc nesúhlasia s plateným parkovaním na sídliskách. Chcú to dať aj patrične najavo. Mesto reagovalo!

Ilustračný obrázok k článku Tisíc nahnevaných vodičov v košickom parlamente? Reakcia radnice hovorí za všetko...
Zdroj: TASR

Hranica zóny plateného parkovania v centre Košíc sa má od 1. júla rozšíriť o desať priľahlých lokalít v metropole východu. V prenájme by ich mala mať od uvedeného termínu bratislavská firma, ktorá túto vec realizuje už v centrálnej mestskej zóne.

Čítajte tiež: Veľká zmena v parkovaní: Pribudnú jednosmerky, platiť sa bude už v širšom centre Košíc!

Košičanom sa táto novinka vôbec nepáči. Objavili sa bilboardy s nesúhlasným názorom a ten vyjadrujú i na sociálnych sieťach. Jedna z facebookových udalostí má už viac ako 2,5 tisíc podporovateľov.

Jej tvorcovia vyzývajú všetkých, aby sa zúčastnili najbližšieho zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Košiciach, ktoré sa uskutoční už onedlho – 13. júna. Viac než tisícka súhlasila. Tretím bodom rokovania bude schvaľovanie prevádzkovania spomenutých lokalít. Ladislav Lorinc a Michaela Hricová odmietajú vyvolávanie nevraživosti, ale chcú, aby obyvatelia vyjadrili nesúhlas s koncepciou parkovania a jeho rozširovania do iných mestských častí.

„Uvidíme, či ľudia dokážu svoju asertivitu preniesť z virtuálneho do reálneho sveta. Nedovolím si odhadovať účasť. Viem, že čas nevyhovuje pracujúcim ľuďom. Keby však prišlo trojciferné číslo, tak to už je obrovský úspech,“ vyjadril sa spomenutý autor protestu, Ladislav Lorinc.

Opýtali sme sa teda mesta, ako sa k tejto situácii stavia. „V demokratickej spoločnosti majú občania garantovanú slobodu prejavu a právo na informácie. Rešpektujeme fakt, že niekoľko obyvateľov mesta chce týmto spôsobom svoje práva uplatniť,“ uviedla hovorkyňa Košíc, Linda Šnajdárová.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM