Eva Mikulová Správy

Tisíce pracujúcich z okresu Košice-okolie, musia rátať s kontrolami pri vstupe do mesta a naopak, FOTO

Voľný pohyb osôb je od 8. do 13. apríla na Slovensku obmedzený. Zakázané je aj presúvať sa mimo svojho okresu, okrem opodstatnených výnimiek.

Ilustračný obrázok k článku Tisíce pracujúcich z okresu Košice-okolie, musia rátať s kontrolami pri vstupe do mesta a naopak, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR

Nasledujúce pracovné dni (streda, štvrtok a pre niekoho aj sobota) budú náročné pre mnohých občanov z okresu Košice- okolie, ktorí pracujú priamo v meste Košice.

Týka sa to i mnohých Košičanov, ktorí pracujú v spoločnostiach nachádzajúcich sa v okolitých dedinách, ako napríklad Priemyselný park v Kechneci a iné.

Uzavretie mesta Košice podľa mnohých vodičov nie je dobrý nápad. „Mali hranicu posunúť až na okres Košice-okolie, pracujem v meste ale bývam v Bidovciach a už včera (v utorok 7. apríla) mi zamestnávateľ vystavil potvrdenie, aby som sa mohol dostať do práce,“ hovorí pán Miroslav a dodáva: „Nie každý si môže zobrať dovolenku a takéto opatrenia nás čakajú i ďalšie dni.“

Podobne to vnímajú aj ostatní. „V nemocnici museli v utorok množstvo potvrdení o zamestnaní, aby sa mohli zdravotníci dostať do práce, lebo takmer polovica býva v okrese Košice – okolie,“ hovorí Marta, ktorá si tiež musela niekoľko desiatok minút odstáť v kolóne pri príchode do mesta.

Kritická situácia bola i na diaľnici medzi Košicami a Prešovom. I tam v kolóne stáli ľudia, ktorí sa potrebovali dostať do zamestnania. A bol to už presun nie len z okresu do okresu ale i z kraja do kraja. Ráno tam vodiči „uviazli“ aj na viac ako hodinu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM