Alexandra Kolínská Rôzne

Tisíce sviečok: Košičania rožiaria Hrnčiarsku za pomoc ľuďom v núdzi!

Košičania budú svedkami aj aktérmi nezvyčajného svetelného úkazu. V Hrnčiarskej ulici plánujú zažnúť naraz tisíce sviečok. Nie však len tak pre nič, za nič. Všetko už túto sobotu.

Ilustračný obrázok k článku Tisíce sviečok: Košičania rožiaria Hrnčiarsku za pomoc ľuďom v núdzi!
Zdroj: Webnoviny.sk

V sobotu 4. októbra 2014 sa Ulička remesiel už po štvrtýkrát zaplní sviečkami, svietnikmi a lampášmi. Niekoľko tisícok plamienkov zapália Košičania vlastnými rukami. Hrnčiarsku ulicu oživí aj hudba košického dua Calla. Priestory Raňajkárne Rozprávka zaplnia fotografie mladého autora Martina Pitoňáka. Viac o mladom fotografovi spod Tatier ci prečítajte v rozhovore Pozrite si čarovné zákutia historickej architektúry v Košiciach!. K článku je priradená aj fotogaléria.

Pre návštevníkov podujatia Rozžiarená ulička sú pripravené tisícky sviečok. Zapáliť a poukladať ich môžu na vopred určené miesta, do lampášov vyrobených šikovnými rukami detí z Košických základných škôl alebo do svietnikov a zaváraninových pohárov, ktorými prispeli Košičania počas zbierky prebiehajúcej od 4. septembra.

„V Raňajkárni Rozprávka budeme mať aj predajnú výstavu fotografií Martina Pitoňáka s témou Košíc. Výťažok z ich predaja bude venovaný neziskovej organizácii Oáza – nádej pre nový život. Tá použije financie na pomoc ľuďom bez domova,“ vysvetľuje Miroslava Korytková z neziskovej organizácie Košice región umenia a kultúry, ktorá podujatie pripravila. „Výnimočnú atmosféru podčiarkne aj živá hudba v podaní košického dua Calla. Speváčky Eva Trembeczká a Katarína Ivasenková predstavia návštevníkom vlastné piesne aj známe slovenské skladby priamo na uličke,“ dopĺňa.

Na Hrnčiarskej ulici budú v tento večer od 19:00 hod. otvorené a farebne osvetlené aj remeselnícke dielne. Voňavú kávu, čaj a domáce koláče ponúkne Raňajkáreň Rozprávka a Pub u Kohúta si pripraví rôzne grilované špeciality. Ulička remesiel bude žiariť až do polnoci.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM