Správy

Tisícky žiakov v kraji zažívajú poriadne ťažký týždeň: Držme im palce!

Poriadne ťažký týždeň zažívajú študenti posledných ročníkov stredných škôl aj v košickom kraji. Dnes je počas písomnej časti maturity na programe skúšanie z cudzieho jazyka. Tak držme našim študentom palce...

Ilustračný obrázok k článku Tisícky žiakov v kraji zažívajú poriadne ťažký týždeň: Držme im palce!
Zdroj: TASR

Na 64 stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja (KSK) maturuje v aktuálnom školskom roku 6885 žiakov. „Z celkového počtu tohtoročných maturantov je na gymnáziách 1895, na stredných odborných školách 3808 a na konzervatóriách a Škole úžitkového výtvarníctva 182 žiakov,“ informovala hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobriková.

Údaje vyplývajú z počtu žiakov v posledných ročníkoch v štvorročných a osemročných vzdelávacích programoch na gymnáziách a v štvorročných, päťročných a šesťročných vzdelávacích programoch študijných odborov na stredných odborných školách a konzervatóriách. „V uvedených číslach nie je zahrnutá maturitná skúška na SOŠ v pomaturitnej forme štúdia, nakoľko žiaci maturujú len z odbornej časti,“ dodala Bobriková.

V rámci stredných odborných škôl v KSK maturuje 608 študentov stredných priemyselných škôl, 617 študentov hotelových a obchodných akadémií, 297 študentov zdravotníckych škôl a na ostatných stredných odborných školách maturitná skúška čaká 2286 žiakov.

Maturity na Slovensku štartovali v utorok písomnou formou zo slovenského jazyka a literatúry. V stredu sa študenti potrápia s vybraným cudzím jazykom, vo štvrtok ich čaká matematika a v piatok na školách s vyučovacím jazykom národnostnej menšiny maďarský a ukrajinský jazyk s literatúrou.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM