Eva Mikulová Samospráva

Titul Európske hlavné mesto dobrovoľníctva 2019 pre Košice prevzala námestníčka Renáta Lenártová

Slávnostný akt sa odohral na medzinárodnej konferencii v Dánsku pri príležitosti medzinárodného dňa dobrovoľníctva, ktorým je 5. december.

Ilustračný obrázok k článku Titul Európske hlavné mesto dobrovoľníctva 2019 pre Košice prevzala námestníčka Renáta Lenártová
Zdroj: Mesto Košice

Námestníčka primátora mesta Košice Renáta Lenártová a riaditeľ organizácie KOŠICE – Turizmus Miloslav Klíma prevzali 5. decembra v dánskom meste Aarhus pomyselnú štafetu a titul Európske hlavné mesto dobrovoľníctva 2019 pre Košice.

Slávnostný akt sa odohral na medzinárodnej konferencii pri príležitosti medzinárodného dňa dobrovoľníctva. Slávnostné otvorenie roka dobrovoľníctva v Košiciach sa uskutoční v januári 2019.

O titul sa mesto snažilo ešte za vedenia Rašiho

Mesto Košice sa o titul Európske hlavné mesto dobrovoľníctva uchádzalo ešte pod vedením primátora Richarda Rašiho v roku 2017 a neskôr v decembri bol v írskom Sligu projekt Košíc medzinárodnou jury vybraný ako víťazný.

Cieľom projektu je zviditeľniť prácu obrovského množstva dobrovoľníkov, ktorý v našom meste a regióne nezištne pomáhajú svojou prácou pri športových a kultúrnych eventoch, pri starostlivosti o životné prostredie, pri skrášľovaní nášho okolia alebo v sociálnej oblasti.

„Dobrovoľníctvo je prejavom nášho pozitívneho lokálpatriotizmu, pomáha budovať komunitu a súdržnosť, ktorú nám mnohé mestá závidia. Naším cieľom je, aby široká verejnosť pochopila význam dobrovoľníctva a jeho neoceniteľného prínosu pre celú spoločnosť,“ konštatuje námestníčka primátora Renáta Lenártová.

„Rok 2019 bude pre Košice a ich medzinárodné renomé veľmi dôležitý. Titul Európske hlavné mesto dobrovoľníctva je ocenením a poďakovaním za prácu najmä našim košickým a slovenským dobrovoľníkom, ale ide o udalosť veľmi sledovanú v celej Európskej únii. Ak vezmeme do úvahy aj májové MS v ľadovom hokeji a po nich nasledujúce MS v hokejbale, dá sa povedať, že Košice budú v roku 2019 na mape Európy asi najviditeľnejšie v našej modernej histórii. Tím KOŠICE – Turizmus sa však na tieto výzvy pripravuje už rok a veríme, že rok 2019 bude pre naše mesto rokom úspešným a produktívnym. Dobrovoľníctvo a dobrovoľníci sú súčasťou každej veľkej akcie v Košiciach a v tomto roku ich bude aj viac vidieť,“ dodáva M. Klíma.

Zdroj: Mesto Košice
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM