Michal Lendel Krimi

Tohto sa dožil Košican (89) na staré kolená: S jedným lupičom zápasil o kapsu, druhý ho udieral do hlavy

Košický dôchodca (89) si zažil hrozné chvíle. Podľa polície ho lúpežne prepadli dvaja neznámi páchatelia, jeden z nich s ním zápasil o kapsu, druhý seniora udieral do hlavy.

Ilustračný obrázok k článku Tohto sa dožil Košican (89) na staré kolená: S jedným lupičom zápasil o kapsu, druhý ho udieral do hlavy
Zdroj: TASR

Polícia intenzívne pátra po dvoch doposiaľ neznámych páchateľoch, ktorí vo štvrtok okolo 09:45 hodine lúpežne prepadli 89-ročného dôchodcu z Košíc. K dôchodcovi pristúpili na hlavnej prístupovej ceste v záhradkárskej oblasti Račí potok v Košiciach.

„Jeden z páchateľov ho oslovil či nemá drobné a mobil. Druhý ho na to zozadu udrel palicou do hlavy. Páchatelia sa mu snažil zobrať kapsu, ktorú mal prevesenú cez rameno. Kým jeden z páchateľov o ňu s dôchodcom zápasili, druhý ho udieral do hlavy,“ uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Pri zápase spadli do krovinatého porastu, kde sa páchateľom podarilo zmocniť kapsy. Následne z miesta ušli.

Dôchodca pri útoku utrpel ľahšie poranenia hlavy a ruky s doposiaľ nezistenou dobou liečenia. Krádežou kapsy s mobilným telefónom mu spôsobili škodu vo výške 100 eur. „Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže. Páchateľom tohto skutku hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov,“ uzavrel Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM