Eva Mikulová Správy

TOP: Október bude plný vôní a chutí. Čaká nás zlatý víkend aj Margecianské fajnoty

Október je už tradične veľmi silným mesiacom na rôzne akcie a podujatia. Je v znamení maratónu, Bielej noci, ale i atraktívnych výletov v okolí Košíc.

Ilustračný obrázok k článku TOP: Október bude plný vôní a chutí. Čaká nás zlatý víkend aj Margecianské fajnoty
6
Galéria
Zdroj: Terra Incognita

Biela noc

Zažite mesto v inom šate. Pozývame vás na jubilejný desiaty ročník Bielej noci, najväčšieho medzinárodného festivalu súčasného umenia na Slovensku. Prvýkrát v histórii podujatia si bohatý program a prechádzku mestom plným umenia môžete užívať po celý víkend. Biela noc 2019 trvá 3 dni a 3 noci.

Kedy: piatok až nedeľa (4. až 6. október) od 12,00 do 00,00 hodiny

Tokajský cykloexpres

Mimoriadne vlakové spojenie z Košíc až na Tokaj. Pre veľký záujem bude Tokajský cykloexpres premávať aj v októbri. Súčasťou je aj vozeň na prevoz bicyklov. Trasa: Košice – Čerhov – Slovenské N. Mesto – Borša – Streda nad Bodrogom a späť.

Kedy: sobota 5. októbra a sobota 12. októbra od 8,00 hodiny

O Karlovi Krylovi

Český spolok v Košiciach a Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach vás srdečne pozývajú na ďalší z cyklov Už viem, čo čítať a počúvať. Ďalšie stretnutie sa uskutoční v hudobnom salóne na Hlavnej 48, bude venované Karlovi Krylovi.

Kedy: utorok 8. október od 16,30 hodiny

Slovakiatech Fórum – Expo 2019

Najväčšia medzinárodná odborná konferencia a prezentačný veľtrh firiem so zameraním na vedu, výskum a inovácie v priemysle a priemyselných technológiách, energetike, logistike a v oblasti životného prostredia prichádza po druhýkrát v nových a väčších priestoroch a opäť s nadupaným programom. Bude sa konať v Kulturparku.

Kedy: utorok až štvrtok (8. až 10. október)

Polievkový festival

Polievkový festival pokračuje vo svojej tradícií a ani tento rok nebude streetfoodovým festivalom. Prečo? Pretože jeho základnou myšlienkou je spoznať národy, kultúry, komunity, menšiny, ktoré sa chcú prezentovať pred celými Košicami a zaujať svojou výnimočnosťou, aktivitami, záujmami a hlavne polievkou. Opäť sa koná v Kulturparku.

Kedy: sobota 12. októbra od 14,00 do 18,00 hodiny

Polievkovy festival Košice
19
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Margecianské fajnoty

Ochutnajte tradície! Najväčší medzinárodný gastro festival v Košickom kraji odštartuje svoj ďalší ročník a obec Margecany sa už po deviaty raz premení na obrovský hodový stôl. Tí najlepší kuchári a kuchárky zo širokého okolia sú pripravení predviesť vám svoje kulinárske schopnosti.

Kedy: sobota a nedeľa (12 až 13. október)

Moon run – nočný kross

Užite si večerný beh s čelovkou pri splne mesiaca. Je to zážitok, na ktorý nezabudnete. Trať pre obe dĺžky začína na Jahodnej – na parkovisku. Bežia sa dve dĺžky trate: 9 kilometrov a 15,5 kilometrov. Cieľ je pri kolibe Zlatá podkova.

Kedy: nedeľa 13. október o 19,00 hodine

Filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm

Filmový festival prináša do Košíc výber oceňovaných dokumentárnych filmov z celého sveta. Cieľom je inšpiratívnym spôsobom meniť správanie spoločnosti vo vzťahu k životnému prostrediu a vytvárať priestor k otvorenej diskusii o otázkach trvalo udržateľného rozvoja, a to prostredníctvom filmových premietaní a sprievodných diskusií. Bude sa konať v Kulturparku.

Kedy: streda a štvrtok (16. až 17. október)

Miss Východné Slovensko

Najprestížnejšia súťaž krásy na východe Slovenska sa bude konať v Jumbo centre. V programe sa predstaví 12 finalistiek súťaže Miss Východné Slovensko, umelci Katarína Knechtová, Kali, Lukáš Adamec, moderátor Marcel Forgáč, Andrea Tatarková, Michal Hudák ml., Dj Laydee Sue, Dj Pepo a ďalší.

Kedy: štvrtok 31. októbra o 19,00 hodine

Umenie Podkarpatskej Rusi – Československá stopa

Vo Východoslovenskej galérií začína v októbri výstavný projekt so zameraním na maliarstvo a sochárstvo Podkarpatskej Rusi v rokoch 1919 – 1938. Prezentuje umeleckú produkciu krátkej periódy dvadsiatich rokov, kedy bolo územie Podkarpatskej Rusi súčasťou nového štátneho útvaru Čechov a Slovákov. Výstave predchádza vedecko-výskumná a bádateľská práca, ktorá sa zameriava na dejiny medzivojnového obdobia v konfrontácii s košickou a európskou modernou.

Kedy: Do 23. februára 2020

Biela noc
10
Galéria
Zdroj: FB Kosice - fotografie očami , TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM