Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Top podujatia jarných prázdnin: Veľký zoznam pre deti a rodičov

Prinášame lákavú bohatú ponuku aktivít pre deti. Vybrali sme top podujatia nášho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Top podujatia jarných prázdnin: Veľký zoznam pre deti a rodičov
Zdroj: TASR

Jarné prázdniny budú v Košickom kraji prebiehať v termíne od 29. 2. do 8. 3. Kultúrne zariadenia, ktorých zriaďovateľom je Košický samosprávny kraj, zaradili do svojej ponuky podujatí aj zaujímavé tvorivé dielne a celodenné tábory pre deti.

Aktivity pre deti počas nadchádzajúcich jarných prázdnin pripravilo celkovo 8 kultúrnych zariadení, ktorých zriaďovateľom je Košický samosprávny kraj. Rodičia si môžu vybrať zo širokej ponuky táborov, tvorivých dielní, prednášok, prehliadok a ďalších aktivít, počas ktorých sa môžu deti odreagovať, zabaviť sa, vyskúšať si svoje zručnosti, no v neposlednom rade dozvedieť sa niečo nové. Veríme, že rodičia aj deti si z ponuky našich zariadení vyberú a spestria si tak voľné chvíle počas jarných prázdnin,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Zemplínske múzeum

Múzeum tento rok po prvýkrát organizuje celodenný jarný tábor pre deti, v rámci ktorého je pre nich každý deň pripravený zábavno-náučný program.

Školáci budú mať možnosť oboznámiť sa s prácou v múzeu, navštívia depozitáre a konzervátorské dielne, ktoré nie sú pre návštevníka bežne dostupné. Regionálny historik im vyrozpráva dejiny Michaloviec a venovať sa budú aj ľudovým remeslám, dokonca si vlastnoručne vyrobia kožené náramky.

Program tábora vyplnia aj rôzne súťaže, hry a tematické filmy. Tábor je naplánovaný denne v čase od 7.30 do 15.30 hod. Určený je pre deti vo veku od 8 – 12 rokov, z kapacitných dôvodov je ich počet obmedzený na 20.

Hvezdáreň v Michalovciach

Počas jarných prázdnin budú pre deti vo hvezdárni pripravené astronomické pozorovania, zaujímavé vedecké pokusy či zábavné súťaže.

V rámci tvorivých dielní budú vyrábať vlastnú planétu alebo hviezdu. Zúčastniť sa môžu aj zaujímavých prednášok o lietadlách, letiskách a pilotoch lietadiel, reč príde aj na tému ekológie. Hvezdáreň bude aktivity pre deti počas jarných prázdnin realizovať v termíne od 2. 3. 2020 do 6. 3. 2020.

Zemplínska knižnica G. Z.

Knižnica pre prázdninujúce deti pripravila tvorivé dielne, v rámci ktorých budú môcť ilustrovať rozprávkové príbehy či porovnávať prečítané rozprávky s animovanými príbehmi a filmami.

Pripravená bude tiež oddychová zóna na klebetenie, hranie pexesa a pre najmenších milovníkov kníh aj Detský kútik s hračkami a leporelami. Jarné aktivity pre deti budú v knižnici prebiehať v dňoch od 2. 3. 2020 do 6. 3. 2020.

Hvezdáreň a planetárium Medzev

Pracovisko Kultúrneho centra Údolia Bodvy a Rudohoria pripravilo počas jarných prázdnin program pre rodiny s deťmi. Zúčastniť sa môžu komentovaných prehliadok hvezdárne, ako aj výstav:

Stála výstava meteoritov a Výstava o Vesmírnom počasí. V prípade priaznivého počasia bude možné pozorovanie slnka či výklad v Planetárnom parku. Pracovníci hvezdárne pre malých návštevníkov pripravili aj ukážku Vedecká hračka s možnosťou vyskúšania si jednotlivých exponátov.

Program bude zostavený podľa veku detí. Na podujatie je z kapacitných dôvodov potrebné vopred sa prihlásiť. Podujatie bude prebiehať v dňoch od 2. 3. 2020 do 6. 3. 2020, a to v čase od 8:00 do 14:00 hodiny.

Banícke múzeum v Rožňave

Tohtoročné aktivity pre deti počas jarných prázdnin budú zamerané na tému Kamene okolo nás. Múzejníci pripravili interaktívne aktivity a tvorivé dielne, ktoré deťom zábavnou formou priblížia horniny a minerály v gemerskom regióne.

Budú sa venovať výrobe kryštálov, ako aj šperkov z minerálov. Zahrajú si geologické pexeso, no taktiež môžu pozorovať minerály a horniny pod lupou.

Deti si môžu prezrieť Expozíciu prírody Slovenského krasu a priľahlých oblastí. Niektoré aktivity budú prebiehať aj v novej expozícii – Exteriérovej geologickej bádateľni.

Podujatie bude prebiehať počas jarných prázdnin, a to v utorok (3.3. 2020) a vo štvrtok (5. 3. 2020), v čase od 10:00 do 12:00 a od 15:00 do 17:00. Určené je pre materské školy a žiakov 1. stupňa základných škôl. Vstupné pre dieťa je 1,50 €, dospelý ako doprovod má vstup zdarma.

Gemerské osvetové stredisko

Tvorivé dielne pre deti budú prebiehať počas celého prázdninového týždňa v termíne od 2. 3. 2020 do 6. 3. 2020. Zamerané budú na hrnčiarske a textilné remeslá, ktoré si deti môžu vyskúšať. Súčasťou programu bude aj premietanie filmov.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM