Rôzne

Toto hovorí za všetko: Spojenie práca Košice? Patrí k najvyhľadávanejším v Google

Hľadáte si „prácu v Košiciach“? Tak potom ste s určitosťou siahli aj vy po Google. V rebríčeku najvyhľadávanejších slov na Slovensku sa v kategórii práca dostalo na popredné miesta práve spojenie „práca Košice“. Čo okrem zamestnania zaujíma Slovákov na internete?

Ilustračný obrázok k článku Toto hovorí za všetko: Spojenie práca Košice? Patrí k najvyhľadávanejším v Google
Zdroj: TASR

Google každý rok zverejňuje výročné rebríčky najvyhľadávanejších slov v tomto vyhľadávači. Na štvrtom mieste v rebríčku v kategórii práca sa objavil pojem „práca Košice“. V tomto ohľade je naše mesto najvyššie s pomedzi všetkých slovenských miest. Tento jav do veľkej miery iba reflektuje stav nezamestnanosti v regióne Košíc a okolia, kde dopyt po práci jasne prevyšuje jej ponuku.

Výraz minimálna mzda dominoval aj medzi najvyhľadávanejšími výrazmi, ktoré boli spojené so slovom „mzda“. V spojitosti s výrazom „práca“ ľudí najviac zaujímala práca u našich susedov v Rakúsku. Slováci však potvrdili, že majú radi aj romantické a zábavné TV seriály a reality šou. Dokonca sa nezapreli ani v športovej oblasti.

Národnému športu naďalej dominuje hokej a zvýšený záujem si udržala aj stránka pre mamičky. Aj napriek zábave však, Slováci využívajú praktickú stránku internetu a vyhľadávajú informácie o televíznom programe, informácie o počasí a najnovšie správy v médiách. Slovenský Google v tomto roku zverejnil aj rebríček Google Zeitgeist 2013 – Duch doby 2013. Medzi najvyhľadávanejšími výrazmi s dátumom boli medzi top desiatkou aj tri pracovné výrazy, ktoré ľudí najviac zaujímali:

  • dovolenka 2013
  • minimálna mzda 2013
  • Zákonník práce 201

Najvyhľadávanejšie výrazy so slovom “práca” na slovenskom Googli v roku 2013:

1. práca v Rakúsku
2. práca na doma
3. práca v zahraničí
4. práca Košice
5. práca Žilina
6. práca Bratislava
7. práca Nitra
8. práca Prešov
9. práca v Nórsku
10. práca v Nemecku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM