Lenka Fedorová Rôzne

Toto si zaslúži pozornosť Košičanov: Oceliarne organizujú jedinečnú zbierku

Východoslovenský gigant pripravuje v rámci Dní dobrovoľníkov unikátnu zbierku. Vyzbierané veci poputujú tým, ktorí ich najviac potrebujú. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Toto si zaslúži pozornosť Košičanov: Oceliarne organizujú jedinečnú zbierku
Zdroj: TASR

V prvý deň je v Hematologicko-transfúziologickom oddelení Nemocnice Košice – Šaca vo Vstupnom areáli U. S. Steel na programe Hutnícka kvapka krvi.

V oba dni však bude môcť verejnosť darovať oblečenie pre deti a dospelých, posteľnú bielizeň, kuchynské a hygienické potreby, funkčné domáce spotrebiče a pre vzdelávanie detí akékoľvek školské potreby, mobilné telefóny, tablety či iné PC príslušenstvo.

Vyzbierané veci poputujú krízovému centru Arcidiecéznej charity v Košiciach, komunitným centrám ETP Slovensko a charitnému domu Oáza – nádej pre nový život v Bernátovciach.

Zberné miesto bude v sídle OZ Jeseň života na Triede SNP 24 a v Dome pokojnej staroby na Južnej triede 2. Veci bude možné darovať v piatok od 12:00–18:00 hod. a v sobotu od 8:00–15:00 hod. Na Južnej triede prevezmú aj záhradnícke náradie, semená, priesady či nepotrebný stavebný materiál, ktorý použijú v charitnom dome Oáza na pracovné aktivity.

Ako oceliarne na svojom webe informujú, okrem toho budú dobrovoľníci v sobotu počas brigád od 8:00 – 13:00 hod. pomáhať pri skrášľovaní denného stacionára pre zdravotne znevýhodnenú mládež Klub Forresta Gumpa na Užhorodskej ulici, ako aj pri obnove Detskej historickej železnice v Čermeli. Desiatky ochotných rúk využijú aj pri údržbe veľkých areálov v botanickej i zoologickej záhrade, ako aj v zvieracom útulku pri Haniske.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM