Krimi

Tragédia na východe: MLADÍK prebehoval cez cestu, prešli ho dva kamióny, FOTO

Na východnom Slovensku došlo k tragickej havárii. Na frekventovanej ceste pri Zelenom dvore prišiel o život chodec.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia na východe: MLADÍK prebehoval cez cestu, prešli ho dva kamióny, FOTO
4
Galéria

Na ceste od Zeleného dvora do Košíc sa v sobotu (15. 1.) stala tragická nehoda, pri ktorej vyhasol život chodca. Informuje o tom košická krajská polícia na sociálnej sieti.

Dva kamióny

Ako informuje polícia, vodič z Poľska viedol ťahač s návesom, keď mu do dráhy náhle vstúpil 29-ročný muž. „Vodič, v snahe vyhnúť sa zrážke, ho pravdepodobne pri vyhýbacom manévri zachytil ľavou zadnou časťou návesu. Chodec spadol na vozovku, kde po ňom následne prešla, rovnakým smerom jazdiaca, ďalšia súprava nákladného vozidla,“ uviedla polícia.

Chodec utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým, žiaľ, na mieste dopravnej nehody podľahol. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Ako pre TASR doplnila košická krajská hovorkyňa Lenka Ivanová, prítomnosť alkoholu u vodičov nákladných vozidiel zistená nebola. To, či bol pod vplyvom alkoholu alebo omamných látok nebohý chodec, bude zisťované pri nariadenej pitve. Ako presne k tejto nehode došlo, čo bolo jej príčinou a akou mierou k nej prispeli jej účastníci, bude podľa Ivanovej predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Apel na chodcov

Polícia apeluje na chodcov, aby sledovali premávku, no najmä prechádzali cez cestu na miestach, na to určených. Taktiež sa vyhýbali rizikovým úsekom, dostatočne sa presvedčili, či môžu vstúpiť na vozovku bez hroziaceho nebezpečenstva a boli označení reflexnými prvkami na viditeľnom mieste.

Polícia rovnako vyzýva aj vodičov k mimoriadnej opatrnosti. Vodičom odporúča, aby predvídali, prispôsobili rýchlosť jazdy a zbystrili pozornosť všade tam, kde je predpoklad pohybu osôb.

Prečítajte si tiež

V Košiciach prišiel o život len 29-ročný muž
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM