Webnoviny - Rôzne

Tréner Stavjaňa v Košiciach skončil pre zlé výkony hráčov

Správna rada hokejového klubu HC Košice na svojom stredajšom mimoriadnom rokovaní rozhodla o odvolaní Antonína Stavjaňu z pozície hlavného trénera A-mužstva.

(WEBNOVINY) – Dôvodom boli výkony tímu z ostatného obdobia. Správna rada sa v nadväznosti na spomenutý krok zaoberala aj otázkou nového kouča a tento problém vyrieši v najbližších dňoch. Agentúru SITA informoval PR manažér HC Košice Vojtech Petty.

Úradujúci slovenský majster je v tabuľke Tipsport extraligy na 4. mieste, z 18 zápasov vyhral 11 a sedem prehral.

Stavjaňa bol na lavičke HC Košice naposledy v nedeľu 30. októbra v zápase 17. kola so Skalicou, ktorý „oceliari“ prehrali doma 4:7. „Do kabíny musí prísť nový impulz, mužstvo treba posilniť, mala by prísť obmena ľudí,“ povedal po stretnutí Stavjaňa.

Štyridsaťosem­ročného dvojnásobného majstra sveta vymenovali za trénera šampióna SR z ostatných troch sezón v máji 2011, vtedy sa dohodol na dvojročnej zmluve. Pri tíme nahradil krajana Rostislava Čadu, ktorý odišiel do Avangardu Omsk. V slovenskej extralige prišlo v stredu už k piatej trénerskej zmene, nových prvých mužov na lavičkách majú v Poprade, Nitre, Žiline a Banskej Bystrici.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM