Alexandra Kolínská Futbal

Tréning na ihrisku i v posilňovni: S MFK sa pripravuje David Škutka, zakotví v Košiciach?

S tímom najvyššej slovenskej futbalovej súťaže MFK Košice sa pripravuje aj kmeňový hráč Slavie Praha, útočník Dávid Škutka. So zverencami trénera Radoslava Látala absolvoval tréningové jednotky v posilňovni a s mužstvom si zatrénoval i na hlavnom ihrisku.

Ilustračný obrázok k článku Tréning na ihrisku i v posilňovni: S MFK sa pripravuje David Škutka, zakotví v Košiciach?
Zdroj: TASR

„Dostal som súhlas zo Slavie Praha, že sa môžem pripravovať s košickým klubom,“ vysvetlil pre klubovú stránku MFK svoj príchod do Čermeľa. Škutka je ešte 2,5 roka hráčom Slavie, jarnú časť sezóny 2013/2014 však strávil na hosťovaní v Baníku Ostrava, kde vynechal posledné tri stretnutia a podrobil sa artroskopii ľavého kolena. „V Prešove ma operoval pán doktor Jacko, ktorý je klubovým lekárom MFK. Mal som prasknutý meniskus a jeden výrastok na kolene,“ konštatoval rodák zo Sniny.

V rozhovore pre klubovú stránku nevylúčil ani pôsobenie v metropole východu, ktoré sa samozrejme bude odvíjať od jeho zdravotného stavu. „Možno nakoniec zakotvím v Košiciach. Veci sa riešia a zatiaľ nič nie je dotiahnuté. Samozrejme, v hre sú aj iné alternatívy môjho pôsobenia. Naozaj nateraz neviem povedať, na koľko je reálne, že by som znovu obliekol košický dres. Všetko závisí od dohody. Myslím si, že najreálnejšie prichádza do úvahy polročné hosťovanie. Šanca teda určite je, no čakajú nás ešte rokovania,“ dodal Škutka. Podľa jeho slov by sa mal s tímom MFK pripravovať jeden alebo dva týždne.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM