Rôzne

Tribúnu v Jazdeckom areáli UVLF zrekonštruovalo asi 130 dobrovoľníkov

Východná tribúna Jazdeckého areálu Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie (UVLF) prešla rekonštrukciou. Dôvodom obnovy bol jej dezolátny stav.

Ilustračný obrázok k článku Tribúnu v Jazdeckom areáli UVLF zrekonštruovalo asi 130 dobrovoľníkov
Zdroj: FB Galéria 19

„Rekonštrukciu sme začali v mesiacoch jún a júl, zrealizovalo sa šesť dobrovoľníckych akcií,“ uviedla rektorka UVLF Jana Mojžišová s tým, že obnova tribúny prebiehala spočiatku počas sobôt, neskôr aj v popoludňajších hodinách počas pracovných dní. Náklady na rekonštrukciu predstavovali sumu 4000 eur.

„Potrebovali sme zabezpečiť predovšetkým materiál, ako aj osobné ochranné pomôcky. Nakupovali sme farby, špachtle a kefy na šmirgľovanie. Našu univerzitu to stálo 3800 eur, Dobrovoľnícke centrum Košíc prispelo čiastkou približne 200 eur,“ dodala s tým že UVLF získala drevo od Mestských lesov, a. s., Košice.

Ako ďalej uviedla, cieľom rekonštrukcie bolo obnoviť účel využitia oceľovej tribúny a tým aj skultúrniť priestory Jazdeckého areálu UVLF.

Tribúna je využívaná najmä počas pretekov v parkúrovom skákaní, ktoré sa uskutočňujú v mesiacoch máj, jún, august a september. V tomto roku sa v jazdeckom areáli uskutočnili aj Majstrovstvá Slovenska v parkúrovom skákaní detí a juniorov. „Ročne sa na tribúne vystrieda viac ako 5000 návštevníkov.“

„Budeme pokračovať s rekonštrukciou ďalšej tribúny, ktorá si to takisto vyžaduje,“ dodala Mojžišová. Ako povedala, verí, že sa ju podarí dokončiť v priebehu jesene.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM