Lenka Fedorová Správy

Týždeň dobrovoľníctva v Košiciach: Verejnosť sa môže zapojiť do množstva aktivít

Podujatie je zamerané na propagáciu dobrovoľníctva a dobrovoľníckych organizácií. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň dobrovoľníctva v Košiciach:  Verejnosť sa môže zapojiť do množstva aktivít
Zdroj: Dnes24.sk

Dobrovoľnícke centrum Košického kraja s finančnou podporou Košického samosprávneho kraja (KSK) pripravuje v dňoch 16. až 22. septembra s aktívnym zapojením mesta Košice Týždeň dobrovoľníctva. Ide o podujatie zamerané na propagáciu dobrovoľníctva a dobrovoľníckych organizácií.

„Týždeň dobrovoľníctva prináša príležitosť pre širokú verejnosť, školy i firmy vyskúšať si prostredníctvom jednorazových dobrovoľníckych aktivít, aké to je stať sa na jeden deň dobrovoľníkom,“ uviedla Miroslava Langerová z Dobrovoľníckeho centra Košického kraja.

V rámci prípravy boli podľa jej slov oslovené samosprávy, neziskové organizácie, školské zariadenia, domovy sociálnych služieb, ako aj firmy s možnosťou zapojiť sa svojou dobrovoľníckou aktivitou do príprav samotného týždňa.

„Dobrovoľnícke ponuky sú rozmiestnené po celom kraji, čo znamená, že zapojiť sa je možné v rámci celého kraja – v Rožňave, Michalovciach, Strážskom, Slovenskom Novom Meste, Šemši, Sečovciach, Moldave nad Bodvou, Pavlovciach nad Uhom a, samozrejme, v Košiciach,“ doplnila Langerová.

V tomto ročníku sa do príprav programu Týždňa dobrovoľníctva zapojilo 26 organizácií, ktoré vytvorili spoločne 85 dobrovoľníckych príležitostí.

„Aj vďaka kandidatúre Košíc na Európske mesto dobrovoľníctva 2019 téma dobrovoľníctva v spoločnosti rezonuje. Tento rok sme zaznamenali zvýšený záujem o zapojenie sa do aktivít Týždňa dobrovoľníctva,“ povedala Langerová.

Pomáhať pri dobrovoľníckych aktivitách budú aj zamestnanci KSK, Magistrátu mesta Košice a viacerých košických mestských častí.

Foto: Ilustračná

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM