Eva Mikulová Správy

U zubára sa budete cítiť lepšie: Zrekonštruovali Kliniku stomatológie a maxilofaciálnej chirurgie

Rozsiahla rekonštrukcia kliniky, ktorá sídli v pamiatkovo chránenej budove, trvala tri mesiace. Vymenili aj okná, ktoré sú replikami pôvodných historických.

Ilustračný obrázok k článku U zubára sa budete cítiť lepšie: Zrekonštruovali Kliniku stomatológie a maxilofaciálnej chirurgie
3
Galéria
Zdroj: UNLP

Opravou prešlo 6 lôžkových izieb, chodba, zariadenia na osobnú hygienu pre pacientov a personál, ako aj všetky priestory, ktoré tvoria zázemie lôžkového oddelenia, teda kuchynka na podávanie stravy, jedáleň, izba sestier či ošetrovňa.

Majú aj Wifi

Súčasťou rekonštrukcie bola montáž nového dorozumievacie zariadenie pacient – sestra na všetkých lôžkových izbách aj na WC a v sprchách.

Dôležitou súčasťou bola aj výmena okien, čo samozrejme zvyšuje komfort pacientov a personálu a keďže ide o objekt pamiatkovo chránený, sú replikou pôvodných okien. Pacientom je po novom k dispozícii aj WIFI internet.

„Všetky priestory dostali nové keramické obklady, maľbu aj nátery, nové zriaďovacie predmety- teda umývadlá, WC, sprchy či vodovodné batérie. V neposlednej rade ku komfortu pacientov prispelo aj vybavenie oddelenia novým nábytkom, nové skrine pre pacientov, stoličky do jedálne a mnohé ďalšie," povedal vedúci úseku technických a prevádzkových činností Branislav Ropek.

Historická budova

Klinika sídli v budove, ktorá bola postavená v 20. rokoch minulého storočia. V budove bola v roku 1948 začatá výučba zubného lekárstva a tým vznikla Klinika zubného lekárstva.

Na tejto klinike, za obdobie poskytovania zdravotnej starostlivosti, bolo ošetrených viac ako 1,5 milióna pacientov a počas uvedeného obdobia bolo vychovaných v pregraduálnom štúdiu viac ako 2,5 tisíc zubných lekárov.

Mnohí z týchto absolvovali aj špecializované a certifikované vzdelávacie programy, čím sa stali vysokokvalifi­kovanými poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti.

„Celú opravu sme realizovali vlastnými zamestnancami a z vlastných prostriedkov. Náklady na rekonštrukciu predstavujú asi 65.000 eur,“ dodáva hovorkyňa UNLP Ivana Vaněková.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM