Erik Bojničan Správy

Úctyhodné číslo z košického letiska: Nízkonákladovka prepravila už 200 000 ľudí

Nízkonákladovka už prepravila z nášho letiska viac ako 200 000 ľudí. Dvestotisíca cestujúca sa radovala z nečakaného privítania.

Ilustračný obrázok k článku Úctyhodné číslo z košického letiska: Nízkonákladovka prepravila už 200 000 ľudí
Zdroj: TASR

Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air dosiahla na letisku Košice aktuálne 200.000 prepra­vených cestujúcich. Stalo sa tak menej ako dva roky od jej prvého letu na linke medzi Košicami a Londýnom, ktorú spustila 17. septembra 2013.

V poradí dvestotisícou cestujúcou bola Zuzana Andrejčík, ktorá spolu s rodinou priletela do Košíc z Londýna vo štvrtok (27.8.) letom W6 7674. Po prílete ju privítali aj výkonný riaditeľ košického letiska Karl Dandler, primátor Košíc Richard Raši a viceprimátorka Renáta Lenártová, čo Zuzanu príjemne prekvapilo.*** „Pre nášho päťmesačného syna Mathiasa je to prvý let. Žijeme v Londýne a veľmi sa tešíme na našich najbližších doma v Humennom,“*** povedala.

Wizz Air začínal v Košiciach s letmi do Londýna s frekvenciou dvakrát týždenne, počet letov postupne narástol až na 14 týždenne do celkovo štyroch destinácií.

V júni tohto roka otvorila spoločnosť na letisku svoju základňu a začala s prevádzkovaním spojení na letiská Miláno Bergamo a Doncaster Sheffield. V októbri spustí aj linku Košice – Bristol s prevádzkou dvakrát týždenne.

Rozvoj aktivít Wizz Airu v Košiciach s otvorením základne a viac ako 30 novými pracovnými miestami podľa výkonného riaditeľa a šéfa predstavenstva letiska Košice Karla Dandlera demonštruje potenciál Košíc a východného Slovenska.

„Sme presvedčení, že tento potenciál nie je ešte ani zďaleka naplnený, a pred nami je ešte mnoho projektov,“ uviedol Danlera.

Košický primátor Raši odletel spolu s rodinou do Londýna ďalším letom W6 7675, čím otvoril tretiu „stotisícku“ cestujúcich. „Som veľmi rád, že Košice potvrdili svoj potenciál, čoho dôkazom je otvorenie základne a ďalšie nové linky. Verím, že tento trend bude pokračovať,“ konštatoval.

Podľa viceprimátorky a šéfky predstavenstva Košice Turizmus sú dosiahnuté letecké spojenia veľkým prísľubom pre rozvoj cestovného ruchu v Košiciach a na celom východnom Slovensku. „Je pred nami široká paleta zaujímavých podujatí ako napríklad Košický vínny festival či medzinárodná motocyklová súťaž Šesťdňová, ktorá štartuje už 7. septembra. Verím, že množstvo návštevníkov si k nám nájde cestu, a to aj letecky,“ konštatovala.

Čítajte tiež:

Novinka na košickom letisku: Nabíjačka elektromobilov, zamestnanci na elektrobicykloch!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM