Zuzana Vajayová Rôzne

Udelenie riaditeľského voľna kvôli protestu nahlásila jedna ZŠ

V súvislosti s dnešným protestom učiteľov v hlavnom meste nahlásila riaditeľské voľno v Košiciach len jedna základná škola na Polianskej ulici.

TASR to potvrdila hovorkyňa mesta Martina Viktorínová. „O udelení riaditeľského voľna rozhoduje riaditeľ, ktorý má povinnosť oznámiť to Referátu školstva magistrátu a Krajskému školskému úradu,“ doplnila.

Do Bratislavy sa z Košického kraja chystala vycestovať asi tisícka pracovníkov školstva. Protestovať chcú proti nedostatku financií v školstve a nízkym platom.

Zástupca odborárov na východe Pavol Ondek odhadol v pondelok (12.9.), že za základné školy v Košickom kraji vycestuje okolo 800 ľudí, za stredné školy vyše 200. Zúčastniť sa mali aj vysokoškolskí učitelia.

Pedagógom zo stredných škôl z Košického kraja, ktorí budú v hlavnom meste, nevydal Košický samosprávny kraj (KSK) ako ich zriaďovateľ žiadny pokyn na postup pri ich účasti.

„Stredné školy sú samostatné právne subjekty a je v kompetencii každého riaditeľa riešiť uvoľnenie pracovníkov zo zamestnania,“ uviedla pre TASR hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobriková.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM