Alexandra Kolínská Samospráva

Uhádnite: Ktorý uchádzač o post primátora Košíc je kráľ Facebooku?

Osem kandidátov na primátora mesta Košíc, osem profilov sa nám však objaviť nepodarilo. Kto z nich je in a kto si ešte nezaložil svoj profil na Facebooku?

Ilustračný obrázok k článku Uhádnite: Ktorý uchádzač o post primátora Košíc je kráľ Facebooku?
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk

Sociálne siete sú stále novodobý fenomén, ktorý zasiahol už kadekoho. Kým ešte pred pár rokmi o nich počul len málokto, dnes už naopak stretnete len málokoho, kto nemá konto na takom Facebooku. Práve ten zasiahol aj oblasť politiky a stal sa obľúbeným nástrojom komunikácie s voličmi. Pozreli sme sa, ako veľmi sa snažia, alebo aj nesnažia, komunikovať s verejnosťou prostredníctvom sociálnych sietí košickí kandidáti na post hlavy mesta.

Richard Raši

Jednoznačne najviac fanúšikov má na sociálnych sieťach súčasný primátor Košíc Richard Raši. Na Facebooku má založenú skupinu s 11 474 členmi, do ktorej prispieva o dianí v meste. Na súkromnom profile však počet priateľov nezobrazuje. Dôvodom bol zrejme obmedzený počet priateľov, čo je 5000 a tak začal miesto súkromného profilu používať Fanpage. Patrí mu v kritériu počtu osôb na Facebooku jasné prvenstvo.

Ján Dečo

Košický podnikateľ Ján Dečo má na sociálnej sieti aj súkromný profil, aj stránku. Čo je prekvapivé, na svojom osobnom konte má 1398 priateľov, avšak stránku mu lajklo zatiaľ len 479 ľudí. Na svojom osobnom profile má rodinnú fotografiu so svojími piatimi potomkami a manželkou. Prostredníctvom svojej stránky sa voličom prihovára zaujímavými statusmi, ale aj príspekami z médií. Obsadzuje tak druhú priečku rebríčka.

Rudolf Bauer

Primátor mestskej časti Košice – Západ má iba svoje súkromné konto, ktoré však využíva aj na prilákanie voličov. Rudolf Bauer má vo svojom profile 1112 priateľov, takže sa umiestňuje na treťom mieste. Uchádzač o primátorske kreslo sa na osobnom profile aktívne venuje svojim voličom rôznymi zaujímavými príspevkami nielen z jeho života.

Alena Bašistová

Jediná ženská kandidátka na post primátora Alena Bašistová tiež nemá vlastný profil na sociálnej sieti. S voličmi komunikuje prostredníctvom stránky pod svojím menom. Na svojej stránke má 864 lajkov, čím končí na štvrtej priečke. V komunite sa snaží komunikovať so svojimi prívržencami prakticky neustále. Či už nejakým trefným statusom, pridávaním fotografií z akcií, torých sa zúčastní, prípadne zdieľaním zaujímavých článkov z médií.

Boris Urbančík

Profil Borisa Urbančíka má na Facebooku iba 227 fanúšikov, a tak obsadil až piatu priečku v rebríčku kandidátov na primátora. Aj keď momentálne nemá veľa facebookových prívržencov, svojej fanpage sa naplno venuje. Podarilo sa nám nájsť aj jeho osobný profil, avšak počet jeho priteľov nie je možné zobraziť. Zrejme sa snaží udržať si aspoň nejaké súkromie.

Jaroslav Džunko

Ako jeden z nezávislých kandidátov, Jaroslav Džunko, svoj osobný profil na facebooku nemá. Vypátrali sme však jeho webpage, kde má zatiaľ najnižší počet svojich prívržencov a to iba 19. Okrem šírenia svojho volebného programu sa iným spôsobom do komunikácie s ľuďmi nezapája. Na jeho stránke môžete nájsť len príspevky o veciach, ktoré chce podporovať. No z nájdených kandidátov však je na tom najhoršie.

Vypátrať facebookové profily ďalších uchádzačov o primátorské kreslo, Ivana Goňka a Jozefa Holečka sa nám doposiaľ nepodarilo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM