Eva Mikulová Správy

Unikátna košická iniciatíva "Spolu so sebou" má pomôcť kultúre a gastro prevádzkam

Košické gastro prevádzky s kultúrnymi inštitúciami si takto budú spolu so svojimi zákazníkmi navzájom pomáhať až pokým budú obmedzenia pre živú kultúru v platnosti.

Ilustračný obrázok k článku Unikátna košická iniciatíva "Spolu so sebou" má pomôcť kultúre a gastro prevádzkam
Zdroj: FB Hostinec

Opatrenia v súvislosti s koronavírusom dočasne nepovoľujú živú kultúru a zároveň do veľkej miery obmedzujú činnosť gastro prevádzok.

V Košiciach na podporu kultúry a gastra vznikla iniciatíva – #Spolu so sebou, ktorá má pomôcť zatvoreným miestam živej kultúry.

Darujú časť zisku

„Gastro prevádzky nie sú na rozdiel od živej kultúry v súvislosti s koronavírusovími opatreniami úplne uzatvorené a rozhodli sa pomôcť kultúrnym inštitúciám. Táto pomoc spočíva v darovaní časti zisku z produktu, ktorý daná prevádzka ponúka, na transparentný účet, z ktorého budú vyzbierané prostriedky z vybraného produktu prerozdelené zapojeným kultúrnym inštitúciám,“ vysvetľuje Barbora Denciova z Tabačky.

Iniciatíva #Spolu so sebou poskytuje možnosť prispieť na transparentný účet a to ľubovoľnou sumou. Cieľom je okrem vzájomnej pomoci týchto dvoch segmentov aj symbolické prepojenie zákazníkov gastra a návštevníkov kultúry.

Za vznikom iniciatívy #Spolu so sebou stojí gastro prevádzka Šálka kávy a kultúrne centrum Tabačka Kulturfabrik.

“ #Spolu so sebou vzniklo z pocitu potreby nesedieť v tejto situácii so založenými rukami a nečakať len na vládne opatrenia, ale navzájom si pomôcť, spojiť sa a vytvoriť tak zmysluplnú iniciatívu vzájomnej pomoci, ktorá osloví návštevníkov všetkých zapojených,”hovorí Peter Radkoff, umelecký riaditeľ Tabačky Kulturfabrik.

Kto sa zatiaľ zapojil

Barrique, Dáme Kávu, Grange, Hostinec, KubBo Select, Ohnisko, Padre Brewing Company, Pokhoi, Soup Culture, Šálka kávy, Šuhajíci pri panvici / Kino Úsmev, Na peróne, Šopa gallery, Tabačka Kulturfabrik, VUNU.

Košické gastro prevádzky s kultúrnymi inštitúciami si takto budú spolu so svojimi zákazníkmi navzájom pomáhať až pokým budú obmedzenia pre živú kultúru v platnosti. Neváhajte preto navštíviť ktorúkoľvek so zapojených prevádzok a pomôžte prežiť kultúre v Košiciach.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM