Eva Mikulová Správy

Unikátne bonsaje uvidíte na výstave v Botanickej záhrade, FOTO

Na výstave návštevníci uvidia viac okolo 60 drevín pochádzajúcich nielen z našich lesov, ale pôvodom z celého sveta aj z Japonska.

Ilustračný obrázok k článku Unikátne bonsaje uvidíte na výstave v Botanickej záhrade, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Botanická záhrada

Príďte sa pokochať krásou miniatúrnych umeleckých drevín – bonsajov.

Botanická záhrada Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v spolupráci s Bonsai centrom a Bonsai klubom pozýva záujemcov na trojdňovú výstavu bonsajov pod názvom Cassovia Bonsai.

Výstava bude sprístupnená od 18. septembra a potrvá do 20. septembra 2020, v čase od 9.00 hod. do 17.00 hod. na Mánesovej 23 v Košiciach.

„Tohtoročná, v poradí už desiata, výstava bonsajov pripravená v Botanickej záhrade UPJŠ, mala prebehnúť na prelome apríla a mája a mala byť medzinárodnou výstavou. Žiaľ, situácia okolo šírenia koronavírusu nám nedovolila túto výstavu v danom termíne a rozsahu usporiadať, preto sme ju preložili na september a usporiadame ju síce v menšom rozsahu, ale s prihliadnutím na všetky potrebné platné opatrenia,“ informuje riaditeľ Botanickej záhrady UPJŠ Pavol Mártonfi.

Na výstave návštevníci uvidia viac okolo 60 drevín pochádzajúcich nielen z našich lesov, ale pôvodom z celého sveta, vystavené budú aj originálne zbierkové stromy vypestované a tvarované priamo v Japonsku.

Súčasťou výstavy bude poradenská činnosť a predaj izbových aj vonkajších bonsajov a príslušenstva, ktoré je potrebné k pestovaniu a ošetrovaniu bonsajov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM