Eva Mikulová Správy

Unikátny štafetový beh: "Podeľme sa". Prekonajú bežci slovenský maratónsky rekord?

V centre Košíc sa pokúsia športovci, známe tváre a mladé talenty štafetovým spôsobom prekonať slovenský maratónsky rekord Roba Štefka z roku 1999

Ilustračný obrázok k článku Unikátny štafetový beh: "Podeľme sa". Prekonajú bežci slovenský maratónsky rekord?
Foto: Eva Mikulová

Podeľme sa! – tak znie názov športovo-charitatívneho projektu, ktorý vyvrcholí v nedeľu 28. júna 2020 o 15:30 h v historickom centre Košíc. Štartuje sa pri Dolnej bráne.

Jeho cieľom je upriamiť pozornosť na chudobou ohrozené rodiny a ľudí bez domova, a finančne podporiť organizácie Úsmev ako dar a Oáza – nádej pre nový život.

Neprekonaný rekord

Deliť sa bude nielen finančná pomoc, ale aj kilometre na trati. V centre Košíc sa pod taktovkou organizátorov Medzinárodného maratónu mieru pokúsia športovci, známe tváre a mladé talenty štafetovým spôsobom prekonať slovenský maratónsky rekord Roba Štefka z roku 1999.

Písal sa rok 1999 a Košičan Róbert Štefko sa v príprave na olympiádu v Sydney predstavil i na slávnom maratóne v Londýne. Odniesol si nielen skvelé 6. miesto ale i nový slovenský rekord, ktorý je doteraz neprekonaný.

Rekord má hodnotu 2:09:53. O niekoľko mesiacov neskôr svoju skvelú sezónu ešte vyšperkoval. Nenašiel premožiteľa ani na Medzinárodnom maratóne mieru. I dnes je tento príbeh a dosiahnuté výsledky veľkou inšpiráciou pre jeho nasledovníkov.

Podporu projektu vyjadrili mnohé športové osobnosti, ako Matej Tóth, Anastázia Kuzminová, Tibor Sahajda, Richard Varga, Robo Vittek, Martin Bakoš, prezident SOVŠ Anton Siekel, hudobník Marián Čekovský, moderátori Marcel Merčiak a Martin Nikodým, speváci Robo Opatovský a Ondrej Kandráč či herec Juraj Bača.

Osobnosťami sa môže inšpirovať i verejnosť a podporiť projekt cez darcovský portál – podeľme sa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM