Rôzne

Univerzitná nemocnica rozširuje opatrenia proti osýpkam

UNLP Košice spolupracuje s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva a komunikuje aj s Detskou fakultnou nemocnicou a Fakultnou nemocnicou v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Univerzitná nemocnica rozširuje opatrenia proti osýpkam
Zdroj: TASR

Opatrenia proti osýpkam rozširuje aj Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach. „V našej nemocnici pripravujeme prehľady očkovacieho statusu, respektíve prekonania osýpok u zdravotníckych pracovníkov na všetkých svojich oddeleniach a klinikách, a to aj nad rámec usmernenia hlavného hygienika Slovenskej republiky,“ povedala pre TASR hovorkyňa UNLP v Košiciach Ivana Stašková.

Bezplatné očkovanie pre zdravotníkov

Ako ďalej informovala, UNLP Košice zabezpečí očkovanie proti osýpkam svojim zdravotníckym zamestnancom bezplatne. „Očkovanie odporúčame najmä tým zdravotníckym zamestnancom, ktorí ochorenie neprekonali, respektíve neboli očkovaní štandardne dvomi dávkami vakcíny. Zároveň poskytneme možnosť nechať sa preočkovať aj v prípade vlastného záujmu či rozhodnutia zamestnanca,“ spresnila s tým, že túto možnosť už časť zamestnancov využila.

„V prípade objavenia sa pacientov s osýpkami hospitalizovaných v rámci UNLP Košice, zhoršovania sa epidemiologickej situácie vo výskyte osýpok a v prípade nových informácií či pokynov v predmetnej oblasti, budeme realizovať aj ďalšie kroky a nariadené opatrenia orgánmi štátnej správy,“ dodala Stašková.

Podľa jej slov UNLP Košice v danej veci spolupracuje s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Košiciach a komunikuje aj s ďalšími zdravotníckymi zariadeniami, a to s Detskou fakultnou nemocnicou (DFN) v Košiciach a Fakultnou nemocnicou J.A. Reimana v Prešove.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM