Webnoviny - Rôzne

Úradníci košickej časti sever dostali len časť výplaty

Košická mestská časť Severe nemá dostatok peňazí. „Zamestnanci dostali vo výplatnom termíne len časť výplaty za december, zvyšok im vyplatíme neskôr.

Uvidíme, koľko peňazí nám pošle košický magistrát. Dnes vieme, že zamestnanci nedostanú zálohy, ako to bolo na tomto úrade zvykom v minulosti,“ uviedol dnes v odpovedi na otázky agentúry SITA vedúci sekretariátu starostu mestskej časti Marcel Gibóda.

Dodal, že na bežnom účte majú momentálne 14 214 eur, za energie a prevádzkové náklady musí úrad do konca januára zaplatiť 8 700 eur. Na rezervný fond zatiaľ nesiahli a počkajú na rokovanie zastupiteľstva 27. januára.

Na pripravovanom januárovom rokovaní zastupiteľstva chce starosta Marián Gaj predložiť návrh novej organizačnej štruktúry s menším počtom zamestnancov a kumuláciou niektorých funkcií a na mzdách chce celkom ušetriť okolo 35 000 eur. Navrhne aj zníženie odmien poslancom, čím by sa ušetrilo ďalších 36 000 eur. Pripravujú už aj rozpočet mestskej časti na rok 2011, v ktorom rátajú s celkovými príjmami vo výške 1,27 milióna eur a aj s rovnakými výdajmi.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM