Správy

U.S. Steel na pretrase: Minister dal takýto prísľub

Budúcnosť košických oceliarní je stále neistá. Podľa ministra Žigu dostala vláda prísľub.

Ilustračný obrázok k článku U.S. Steel na pretrase: Minister dal takýto prísľub
Zdroj: TASR

Vláda vie o rokovaniach oceliarskej U.S. Steel so záujemcami o kúpu košických železiarní. Informoval o tom po rokovaní vládneho kabinetu šéf Ministerstva hospodárstva (MH) SR Peter Žiga (Smer-SD). Vedomosť o rokovaniach už skôr potvrdil premiér Robert Fico (Smer-SD).

„Vieme o tom, že prebiehajú nejaké rokovania na úrovni U.S. Steelu s potenciálnymi záujemcami. Nemám však dostatok informácií na to, aby som tieto rokovania vedel konkrétne komentovať. Zo strany U.S. Steelu máme ubezpečenie, že akonáhle sa dostanú (v rokovaniach) do bodu, kde ‚to už bude zásadnejšie‘, tak budeme ‚prizvaní ku stolu‘ a začneme rokovania na trojstrannej úrovni,“ priblížil minister hospodárstva.

Zdôraznil, že U.S. Steel je súkromná firma. „Je teda na dobrej vôli a našich kvalitných vzťahoch, že sme vôbec dostali takúto ponuku, takže v tejto chvíli nemám k tejto veci čo povedať,“ doplnil Žiga.

Prípadnému novému vlastníkovi košických železiarní musí podľa neho záležať nielen na fungovaní závodu, ale aj na ľuďoch, ktorí v ňom pracujú.

„Ak zmena vlastníka bude témou dňa, bude sa vláda a ministerstvo hospodárstva rozprávať s prípadnými novými vlastníkmi o tom, ako chcú Košičanov a mesto Košice zahrnúť do svojej akvizície,“ dodal. Rozdiel v prístupe k ľudom zo strany súčasných amerických a možných čínskych vlastníkov nevie šéf MH SR nateraz podľa svojich slov posúdiť.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM