Michal Lendel Správy

Útok búrky na košickú školu: 500 metrov štvorcových plechu letelo vzduchom!

Silný vietor počas utorňajšej búrky strhol plechovú strechu na základnej škole na Gemerskej ulici. Päťsto metrov štvorcových plechu letelo vzduchom niekoľko desiatok metrov, pričom pri páde postínalo niekoľko stromov v školskej záhrade.

Ilustračný obrázok k článku Útok búrky na košickú školu: 500 metrov štvorcových plechu letelo vzduchom!
Foto: Michal Lendel / Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedol Vladimír Šamaj, riaditeľ základnej školy, škody ešte nie sú vyčíslené, no určite nepôjde o malú sumu. „Ide o päťsto metrov štvorcových, plus porušené sú i komíny, ktoré bude treba nevyhnutne opraviť,“ povedal riaditeľ, ktorý dodal, že škola je poistená, takže tieto škody by mala uhradiť poisťovňa.

Svoje si odniesla aj školská záhrada, kde vietor polámal niekoľko drevín. Padajúca plechová strecha doslova postínala celé časti stromov. „ Približne šesť drevín budeme musieť zrezať a z niektorých musíme dať dole časti strechy, ktoré sa tam zachytili,“ priblížil Šamaj.

Aj napriek tomu všetkému sa vyučovanie v škole nezastavilo. Deti sa učia normálne, majú akurát zakázané vychádzať na školský dvor. „My sme ešte včera hneď na vzniknutú situáciu reagovali a s niektorými rodičmi a kolegami sme prikryli strechu fóliami a medzitým ženy utierali vodu na chodbách a v triedach, aby dnes ráno prišli žiaci do suchých tried," dodal riaditeľ.

Strecha školy nevydržala nápor u vetra
11
Galéria
Foto: Michal Lendel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM