Eva Mikulová Správy

Uvarili a rozdali vyše 2-tisíc porcií šošovicovej polievky sv. Alžbety, FOTO

V košickej mestskej časti Juh sa v Jedálni Vojvodská tentokrát opäť stretnú šéfkuchári z celého Slovenska aby pripravili chutnú polievku, ktorá nasýtila chudobných.

Ilustračný obrázok k článku Uvarili a rozdali vyše 2-tisíc porcií šošovicovej polievky sv. Alžbety, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Minulý rok bola v košickej katedrále svätá Alžbeta Uhorská vyhlásená za patrónku Košíc. Aktuálna pandemická situácia nedovoľuje pripomenúť si túto udalosť podávaním pôstnej polievky v uliciach mesta tak, ako tomu bolo vlani.

Tentoraz sa do charitatívnej pomoci za prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení v súlade s platnými nariadeniami Úradu verejného zdravotníctva zapojili zamestnanci magistrátu a mestských podnikov.

V Košiciach sa pri tejto príležitostí zišli „kuchári bez hraníc“ z občianskeho združenia Aregala, ktorí v pondelok 16. novembra pripravili a rozdistribuovali 2 000 porcií špeciálnej dobročinnej šošovicovej polievky.

Za dobrovoľný finančný príspevok si na nej pochutili zamestnanci mesta, zadarmo nasýti klientov košických útulkov a azylových domov. Výťažok zo zbierky bude rozdelený medzi charitatívne organizácie Maják nádeje, o. z. a Dom svätého Lazara v Košiciach

Polievku navarili v Jedálni Vojvodská v Mestskej časti Juh.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM