Eva Mikulová Rôzne

Už 31. augusta odovzdajú zrekonštruované trate, autobusy začnú jazdiť od septembra

Zhotoviteľ diela (Eurovia SK) už má všetky preberacie a tri zo všetkých štyroch kolaudačných konaní. Podali žiadosť o vydanie posledného kolaudačného rozhodnutia.

Ilustračný obrázok k článku Už 31. augusta odovzdajú zrekonštruované trate, autobusy začnú jazdiť od septembra
Zdroj: mesto Košice

Posledný kontrolný deň na stavbe sa konal vo štvrtok 23. augusta. Štefan Bálint, riaditeľ košického závodu Eurovie informoval viceprimátora Martina Petruška, že všetky stavebné práce majú prakticky ukončené, a na stavbe robia už iba estetické úpravy. Začali už „ťahať" biele čiary vodorovného dopravného značenia, a dátum odovzdania celej dokončenej stavby investorovi je nespochybniteľný.

Čakajú na posledné kolaudačné rozhodnutie

„Stále platí, že po odovzdaní celého diela pre nás začína administratívny proces, ktorý končí vydaním kolaudačných rozhodnutí. Ako už odznelo sú štyri, pre nás je najpodstatnejšie to z Košického samosprávneho kraja, ktoré platí na električkové koľaje, aby po nich mohli začať jazdiť električky. V rámci štvrtého kolaudačného konania sa už preberacie konanie uskutočnilo, verím že ho Košický samosprávny kraj vydá čo najskôr, aby sme električky mali na trati v čo najskoršom možnom termíne. V deň odovzdania diela mestu 31. augusta dáme popoludní do užívania pre motoristickú verejnosť aj cesty na poslednom modernizovanom úseku stavby, vrátane tých na zmodernizovanej okružnej križovatke „Moldavská". Chcem v tejto súvislosti poprosiť vodičov, aby pozorne sledovali dopravné značenia a rešpektovali ich, lebo posledný úsek stavby sa modernizoval niekoľko mesiacov, a mohlo by dôjsť k nejakej dopravnej kolízii," zdôraznil M. Petruško.

Autobusy mestskej hromadnej dopravy začnú po cestách posledného zmodernizovaného úseku stavby MET premávať v sobotu 1. septembra, v skorých ranných hodinách.

Dôvodom je to, že odstránenie prenosných dopravných značení a postupné otváranie ciest môže trvať i niekoľko hodín, a mesto so zhotoviteľom chcú zabrániť prípadným dopravným nehodám. Vodiči si po niekoľkomesačnej uzávere ciest totiž musia zvyknúť na pôvodný režim cestnej premávky.

Zdroj: Mesto Košice
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM