Správy

Už aj v Slanci majú bezplatné wifi zóny

Obyvatelia a návštevníci obce Slanec v okrese Košice-okolie majú od júla možnosť využívať na vybraných verejných miestach bezplatné pripojenie na internet.

Ilustračný obrázok k článku Už aj v Slanci majú bezplatné wifi zóny
Zdroj: TASR

Obec zriadila túto službu s finančným príspevkom 15.000 eur v rámci projektu WiFi4EU.

Bezplatný internet je dostupný v kultúrnom dome a priľahlom parku, v budove obecného úradu na prvom a druhom poschodí, vedľajšom detskom ihrisku, v areáli infocentra, na autobusových zastávkach na hlavnej križovatke a v parku v priestore fontán.

„Prioritne to bolo z našej strany myslené pre sociálne slabších, ktorí si možno nedovolia zaplatiť dáta v paušále alebo potrebujú niečo nájsť na internete na miestach, ako sú zastávky alebo voľné priestranstvá, napríklad odchody autobusov. Zároveň, aby mohli mať prístup na internet či už deti, študenti, dôchodcovia, alebo aj turisti,“ uviedol starosta obce Jozef Bela.

Ocenil pritom spôsob financovania projektu, keď obec získala len poukaz v hodnote 15.000 eur a peniaze po realizácii išli z EÚ priamo dodávateľovi.

V budúcnosti je podľa neho možné ďalšie rozšírenie bezplatných wifi zón v obci.

Projekt WiFi4EU má podporiť víziu Európskej komisie, aby do konca tohto roka mala každá európska obec či mesto na svojom území zriadený bezdrôtový internet.

Iniciatíva pomáha vytvoriť bezplatné wifi zóny na verejných priestranstvách, ako sú námestia, parky, knižnice či múzeá.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM