Krimi

Už to vypuklo: Vo februári bude na cestách v Košickom kraji VIAC policajtov!

Na čo sa policajti na cestách zamerajú?

Ilustračný obrázok k článku Už to vypuklo: Vo februári bude na cestách v Košickom kraji VIAC policajtov!
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Polícia v roku 2023 na cestách Košického kraja zaznamenala spolu 1415 dopravných nehôd, pri ktorých prišlo o život 32 ľudí. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

„Vo všeobecnosti najčastejšími príčinami dopravných nehôd zavinených vodičmi motorových vozidiel sú porušenie povinností vodiča (vrátane telefonovania), nedovolená rýchlosť jazdy a na tretej priečke nesprávna jazda cez križovatku,“ uviedla Mésarová.

Pod vplyvom alkoholu zavinili vodiči motorových vozidiel 149 dopravných nehôd, cyklisti 17 a chodci 13 nehôd.

Polícia prijala dopravno-bezpečnostné opatrenia v dohľade nad cestnou premávkou, vo februári tak bude opäť viac policajtov aj na cestách Košického kraja.

Do opatrení budú zapojení príslušníci služby dopravnej, poriadkovej i železničnej polície. Policajti budú vykonávať kontroly na miestach a v časoch, kde dochádza podľa analýz dopravno-bezpečnostnej situácie k dopravným nehodám s následkom na živote a zdraví.

Zamerajú sa najmä na kontrolu tých porušení pravidiel cestnej premávky, ktoré sú najčastejšími príčinami dopravných nehôd.

„Alkohol je nepriaznivo prejavujúcim sa faktorom, preto sa pri kontrolách zameriame na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok u vodičov motorových a nemotorových vozidiel, ale aj na dodržiavanie základných povinností vodičov a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi, ďalej na dodržiavanie najvyššej dovolenej rýchlosti i dodržiavanie zákazu telefonovania za volantom,“ priblížila Mésarová.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM