Michal Lendel Správy

Už toho majú dosť: Na Svätoplukovej ulici sa ide bojovať s prostitútkami kamerami!

Kvôli kriminalite a prostitúcii pribudne v meste ďalší kamerový systém. Po podobnom projekte na sídlisku KVP zavedú kamery aj na problémovej Svätoplukovej ulici. Práve tam šľapu chodníky prostitútky vykonávajúce svoje povolanie priamo na verejnosti!

Ilustračný obrázok k článku Už toho majú dosť: Na Svätoplukovej ulici sa ide bojovať s prostitútkami kamerami!
Zdroj: Webnoviny.sk

Nelichotivú situáciu spojenú s kriminalitou a prostitúciou sa rozhodli riešiť predstavitelia mesta a mestských častí. Ide o projekty kamerových systémov napojených na mestskú políciu.

Boj s kriminalitou na KVP…

V Košiciach sa ide bojovať s kriminalitou prostredníctvom kamerových systémov napojených priamo na mestskú políciu. Medzi problémové miesta už dlhodobo patrilo sídlisko KVP, ktoré sa po schválení nenávratného príspevku Radou vlády Slovenskej republiky pre prevenciu kriminality rozhodlo investovať do kamier.

Od realizácie tohto projektu si predstavitelia mestskej časti sľubujú, že prispeje k zvýšeniu prevencie kriminality, k zníženému počtu priestupkov a protispoločenskej činnosti na monitorovanom území a rýchlejším zásahom príslušníkov mestskej polície. „V MČ to budú prvé kamery, ktoré budú monitorovať verejné priestranstvá, pričom záznamové zariadenie bude umiestnené na pracovisku Mestskej polície – stanica KVP“, povedala starostka tejto mestskej časti Iveta Kijevská.

Prostitútky na Svätoplukovej…

S podobnými problémami sa boria aj v starom meste. Zlú povesť košickej stanice a jej okolia sa podarilo čiastočne napraviť investíciou do rekonštrukcie mestského parku. Revitalizáciou tejto zóny v meste vznikol pre Košičanov v blízkosti centra zaujímavý rekreačný priestor. Na svoje si prídu aj deti, ktoré využijú najmä novovzniknuté multifunkčné ihrisko.

No ani nie 200 metrov od tejto novej detskej atrakcie sa nachádza ulica, ktorá má v poslednom čase veľmi nelichotivú povesť. Svätoplukova ulica sa stala totiž miestom, kde svoje služby ponúkajú prostitútky. Tie neodradila ani frekventovanosť a verejnosť tohto miesta bezprostredne hraničiaceho s historickým jadrom mesta. V blízkosti tejto ulice sa nachádzajú tri stredné školy, hotel, či pošta. No najväčšie starosti mali však miestni obyvatelia. „Ľudia posielali sťažnosti na magistrát. Boli z celej situácie zúfalí,“ uviedol pre čas.sk poslanec Miloš Ihnát.

Práve on spoločne s poslancom Ottom Brixim vyvinuli pri riešení tejto situácie najväčšie úsilie, keď iniciovali zavedenie kamier pre túto časť mesta. „Kamerový systém na Svätoplukovej ulici pribudne už o pár dní alebo týždňov. Prebehlo výberové konanie, systém bude zapojený na dispečing mestskej polície,“ povedal pre čas.sk poslanec Otto Brixi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM