Eva Mikulová Správy

Už vieme, kto získa na Art Film Feste ocenenie Hercova misia. Budete milo prekvapení, FOTO

Ocenení budú známi herci z Čiech a zo Slovenska a zvláštnu cenu Prezidenta festivalu, ktorým je Milan Lasica, získa slovenská herecká legenda Štefan Kvietik.

Ilustračný obrázok k článku Už vieme, kto získa na Art Film Feste ocenenie Hercova misia. Budete milo prekvapení, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Art film fest 2018 , TASR

Medzinárodný filmový festival Art Film Fest sa už nezadržateľne blíži. V poradí už 27. ročník sa bude konať od 14. do 22. júna 2019 a milovníci dobrých filmov sa už teraz tešia aj na množstvo známych tvárí, ktorých budeme môcť v meste stretnúť.

Hercove misie

Zrejme najväčšiu pozornosť širokej verejnosti vyvoláva odovzdávanie cien Hercova misia. Festival tradične odovzdáva dve ocenenia významným osobnostiam hereckého umenia.

Tento rok jedna z cien zostane na Slovensku a získa ju Roman Luknár, obľúbený herec, ktorý sa objavil v desiatkach domácich, ale aj českých, maďarských či španielskych filmov, seriálov a inscenácií.

Festival vo svojom programe premietne jeho tohtoročný film Ostrým nožom a v premiére aj snímku Casino.

Laureátom druhej Hercovej misie sa stane český herecký velikán Jiří Lábus. Všeobecne známym sa stal vďaka svojmu komediálnemu talentu, no presvedčil aj množstvom vážnych úloh.

Diváci a diváčky Art Film Festu budú mať možnosť jeho majstrovstvo oceniť vo filmoch Klauni a Kluci z hor. Cenou Zlatá kamera oceňuje festival osobnosti svetového filmu za ich výrazný prínos kinematografii. Získa ju maďarský filmár Kornel Mundruczó, ktorý má na svojom konte viacero dôležitých filmových diel, ale aj ocenení zo svetových festivalov.

Cena prezidenta festivalu

Ďalšou z čestných cien festivalu je Cena prezidenta festivalu, udeľovaná za rozvoj filmového umenia v domácom i medzinárodnom kontexte.

Z rúk Milana Lasicu ju prevezme jeho herecký kolega Štefan Kvietik, jeden z najvýznamnejších a najobľúbenejších hercov v histórii slovenskej kinematografie.

Hercove misie na Art film feste 2019
5
Galéria
Zdroj: Art film fest 2018
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM