Správy

Už žiadne výlety mimo okres. Košická polícia sprísnila kontroly

Policajti v Košickom kraji intenzívnejšie kontrolujú dodržiavanie opatrení. Rozdali aj viacero pokút.

Ilustračný obrázok k článku Už žiadne výlety mimo okres. Košická polícia sprísnila kontroly
Zdroj: KR PZ Košice

Takmer 500 vozidiel skontrolovali policajti v Košickom kraji v rámci preventívno-bezpečnostnej akcie zameranej na dodržiavanie protipandemických opatrení. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová, s podobnými kontrolami v nepravidelných intervaloch budú pokračovať.

„Príslušníci PZ v stredu (13. 1.) dopoludnia intenzívne vykonávali náhodné kontroly vozidiel predovšetkým na hlavných cestných ťahoch na hraniciach okresov s dôrazom na zachovanie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky,“ uviedla s tým, že porušenie zákazu vychádzania zistili vo viacerých prípadoch.

„Niektorých vyriešili policajti dohováraním a vracali vozidlá späť do miesta trvalého bydliska. Boli však aj takí, ktorí boli za tento priestupok na úseku civilnej ochrany na mieste riešení v blokovom konaní a pokute sa nevyhli,“ spresnila Mésarová. Pokute sa nevyhli ani viacerí vodiči, ktorí porušili pravidlá cestnej premávky. Požitie alkoholu u žiadneho nezistili.

Radšej s potvrdením

Polícia občanov vyzýva, aby dodržiavali aktuálne protipandemické opatrenia a zostali doma. „Ak je nevyhnutné odchádzať z domu napríklad do zamestnania, treba si zabezpečiť potvrdenie od zamestnávateľa alebo iný hodnoverný dokument, ktorým môžu preukázať nutnosť svojej cesty. Apelujeme na verejnosť, aby dodržiavala všetky opatrenia, a to nielen pod hrozbou sankcií, ale predovšetkým v záujme života a zdravia,“ uviedla.

Policajti budú podľa Mésarovej naďalej kontrolovať aj povinnosť nosenia rúšok v interiéri a v exteriéri. V prípade zistenia porušení budú každý prípad riešiť individuálne. Sankcie zostávajú vo výške ako doposiaľ, v blokovom konaní do 1 000 eur a v správnom konaní do 1 659 eur. Pokračovať tiež budú v kontrolách dodržiavania karanténnych opatrení a obmedzeného fungovania prevádzok.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM