Eva Mikulová Správy

Uzavreli dve základné školy v meste a jednu materskú školu

V meste Košice je momentálne v prevádzke 33 základných škôl, v ktorých prebieha vyučovanie na ich I. stupni a fungujú aj Školské kluby detí.

Ilustračný obrázok k článku Uzavreli dve základné školy v meste a jednu materskú školu
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Kvôli viacerým pozitívne testovaným žiakom, učiteľom a nepedagogickým zamestnancom nariadil Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) až do stredy 28. októbra úplné zatvorenie základnej školy Krosnianská 2. Zároveň od utorka 27. októbra do štvrtka 29. októbra budú mať z rovnakého dôvodu riaditeľské voľno aj žiaci I. stupňa na ZŠ Kežmarská 28.

„Od utorka 27. októbra by po desiatich dňoch mala byť opäť v prevádzke aj školská jedáleň na ZŠ Maurerova. Do školy by sa od utorka mali vrátiť aj žiaci jednej druháckej triedy na ZŠ Bernolákova, ktorí mali doteraz dištančné vzdelávanie. Takouto formou sa v uplynulých týždňoch vzdelávali žiaci v skupinovej forme na našich základných umeleckých školách, oddnes k nim pribudli aj všetci piati až deviataci a všetci žiaci ZUŠ. Verím, že aj napriek sťaženým podmienkam budú naši pedagógovia pristupovať k výučbe žiakov v domácich podmienkach s rovnakou invenciou a zanietením ako tomu bolo už na jar,“ informovala vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáta Lopušniaková.

Aj materské školy (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice momentálne fungujú v plnej prevádzke.

Jedinou z 56 materských škôl je len MŠ na Miškoveckej ulici, ktorú musela až do konca tohto týždňa kvôli epidemiologickej situácii prerušiť svoju výučbu.

„Školy neustále informujeme o nových opatreniach a vydávame pokyny týkajúce sa ich prevádzky. Takisto pravidelne žiadame riaditeľov škôl o to, aby svojich zamestnancov upozornili na dodržiavanie spomínaných nariadení a usmernení. Teší nás, že hoci je to niekedy z pohľadu vyučovacieho procesu náročnejšie, žiaci aj zamestnanci škôl to dodržiavajú,“ dodala vedúca oddelenia školstva.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM