Správy

Užite si slovenské filmy v Kine pod hviezdami a úplne zadarmo + PROGRAM

V košickom Kulturparku štartuje prvý ročník slovenského filmového podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Užite si slovenské filmy v Kine pod hviezdami a úplne zadarmo + PROGRAM
Zdroj: TASR/Dano Veselský

V Košiciach štartuje v pondelok 9. augusta štvordňová prehliadka slovenských filmov. Priestor Kulturparku privíta podujatie Kino pod hviezdami.

Po veľkom úspechu v Bratislave prichádza projekt Slovenskej filmovej a televíznej akadémia po prvýkrát aj do Košíc. Program festivalu odkazuje na okrúhle jubileum – 100 rokov slovenského filmu.

Diváci sa môžu tešiť na premietanie pod holým nebom v košickom Kulturparku, kde na nich čaká pohodlné sedenie a štyri výnimočné slovenské filmy. Filmy si môžete vychutnať úplne zadarmo, vstupe na festival je voľný a premietanie začína vždy o 19.30 hod.

Čo uvidíte?

Kino pod hviezdami otvorí Jakubiskova Tisícročná včela, divácky úspešný slovenský film videlo vyše milióna divákov a bol to druhý hraný film, ktorý vybrali do súťažnej sekcie benátskeho festivalu. Program bude pokračovať filmom Učiteľka – dielom Jana Hřebejka, ktorému sa vo svetovej kinodistribúcii mimoriadne darilo a kde si hlavnú úlohu zahrala Zuzana Mauréry.

Milovníci romantickej komédie si prídu na svoje snímkou otca a syna Staviarských Loli Paradička. Film je nakrútený v šarišskom nárečí a rómčine a prináša ľúbostný príbeh hendikepovaného jarmočného predavača a naivnej mladej Rómky. Ukončenie Kina pod hviezdami bude patriť spomienke na zosnulého Milana Lasicu a filmu Utekajme, už ide! od režiséra Dušana Rapoša. Táto komédia je prvým slovenským filmom po roku 1969, v ktorom si Milan Lasica zahral väčšiu úlohu. V epizódnej úlohe sa objaví aj Július Satinský a ďalšie herecké legendy, ako Marián Zednikovič či Andrej Hryc.

Program

pondelok 9. august – 19.30 – Tisícročná včela

utorok 10. august – 19.30 – Učiteľka

streda 11. august – 19.30 – Loli Paradička

štvrtok 12. august – 19.30 – Utekajme, už ide

Foto: ilustračné

Udalosti na Slovensku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM