Kultúra

V amfiteáteri vystúpia známe muzikantské mená: Koho uvidíme na Košice Feste?

V utorok sa košický amfiteáter premení na malé festivalové mestečko. Po niekoľkých mesiacoch ho svojou hudobnou atmosférou oživí Košice Feste. Kto všetko vystúpi na pódium na sprievodnom podujatí k oslavám Dní mesta Košice.

Ilustračný obrázok k článku V amfiteáteri vystúpia známe muzikantské mená: Koho uvidíme na Košice Feste?
Zdroj: TASR

Na pódiu sa predvedú naozaj známe mená a to Jana Kirschner, Peter Lipa, Milan Lasica, Peter Bič Project, Marián Čekovský, Kristína, Kandráčovci a Lukáš Adamec. Speváčka Jana Kirschner s kapelou pritom vystúpila na sólovom koncerte pred košickým publikom naposledy pred tromi rokmi a vždy sa sem rada vracia.

„Košice sú mi veľmi blízke, mám tu veľmi veľa priateľov a vždy sme tu zažili nezabudnuteľné koncerty s výborným publikom. V Košiciach som si dokonca kúpila svoju prvú gitaru a na nej vznikali také pesničky ako Sweet child, Little sister, Modrá alebo album Pelikán a ďalšie,“ upozornila Kirschner.

Peter Lipa a Milan Lasica si pre návštevníkov Košice Festu pripravili špeciálne vystúpenie, s ktorým sa zatiaľ predstavili len v niekoľkých slovenských mestách. Peter Lipa strávil v Košiciach dva roky študentského života. „Rád sa sem vraciam, práve tu som sa naučil hrať na gitare. V košickom amfiku som zažil skvelé chvíle, som veľmi zvedavý, ako je vynovený,“ konštatoval Lipa.

Pestrá zostava kvalitných interpretov v kombinácii s atmosférou novo zrekonštruovaného košického amfiteátra sľubujú podľa organizátorov nezabudnuteľný hudobný zážitok. Brány amfiteátra sa otvoria o 18. hodine a koncert pod otvoreným nebom potrvá do neskorých večerných hodín. Košice Fest pripravila nezisková organizácia KRUK a príspevková organizácia Košické kultúrne centrá K13. Záštitu nad koncertom, ktorý je sprievodným podujatím osláv Dňa mesta Košice, prevzal primátor mesta Košice Richard Raši.

Foto: ilustračné

Peter Bič Project - Don't Wanna Be Just Friends
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM