Futbal

V Čermeli sa červenalo: Košičania však oslabených Liptákov nezvládli

Futbalisti MFK Košice prehrali na domácom trávniku v 32. kole Corgoň ligy s Ružomberkom 1:2. Žlto-modrí hrali od 36. minúty v presile, keď sa z ihriska porúčal hosťujúci brankár, no o víťazstve Liptákov rozhodol v 66. minúte Ružomberčan Zreľák.

Ilustračný obrázok k článku V Čermeli sa červenalo: Košičania však oslabených Liptákov nezvládli
Zdroj: TASR

Domáci začali ofenzívne a už v prvej minúte sa pred brankára Kováča dostal Pačinda, no neuspel. Košičania sa snažili o úvodný gól, no ako prví skórovali hostia. Nedôslednosť košickej obrany potrestal Almaský, ktorý zblízka prekonal Ružinského. Domáci pokračovali v aktívnej hre, no pri šanciach Pačindu a Diabyho dobre zasiahol Kováč. V 17. minúte ho však efektnou strelou spoza šestnástky obstrelil Skvašík a bolo 1:1. Domáci pokračovali v ofenzívnej hre, no Kováč si poradil s viacerými pokusmi. V 36. minúte však vybehol proti domácemu hráčovi, loptu zasiahol pred šestnástkou rukou a po červenej karte sa porúčal pod sprchy.

V úvode druhého polčasu sa dlho hralo na polovici oslabených Ružomberčanov. V 51. minúte Novák strieľal z ostrého uhla len do brankára Koníčka. Košičania sa snažili hostí prekvapiť centrovanými loptami i kombináciami, no obrana Ružomberčanov im veľa nedovoľovala. Hosťom v 66. minúte vyšla rýchla akcia, na konci ktorej Zreľák prekonal Ružinského – 1:2. Ružomberčanov druhý gól povzbudil, domáci boli naopak zaskočení a neúspešný pokus Diabyho o efektné nožničky v 77. minúte bol na dlhší čas jediným nebezpečným pokusom Košíc. V závere zápasu sa Ružomberčanom darilo držať náskok a napokon tesné víťazstvo udržali.

Hlasy trénerov:

Radoslav Látal, tréner MFK Košice: „V prvom polčase sa hral veľmi dobrý zápas, bolo tam dosť šancí. My sme akoby zaspali začiatok, dostali sme gól. Mali sme niekoľko šancí, futbal bol dobrý pre oko diváka. Vylúčenie brankára hostí mám asi ublížilo. Hostia sa stiahli, ťažko sme sa potom presadzovali. Spravili sme jednu chybu, súper to využil. Chceli sme vyhrať, ale za výkon v druhom polčase sme si víťazstvo nezaslúžili.“

Jozef Chovanec, tréner MFK Ružomberok: „Som veľmi rád, že sme vyhrali dnešný zápas. Proti kvalitnému súperovi to bolo ťažké. Košičania majú v tejto sezóne veľmi dobrú formu. Po vylúčení nášho brankára sme museli zmeniť taktiku.“

MFK Košice – MFK Ružomberok 1:2 (1:1)

Góly: 17. Skvašík – 6. Almaský, 66. Zreľák; Rozhodoval: Hracho, ŽK: P. Maslo, ČK: 36. P. Kováč, 1550 divákov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM